Μια επιζήσασα της τρομοκρατικής επίθεσης στην εφημερίδα Charlie Hebdo, μίλησε για τα «μεγάλα, ευγενικά, ταραγμένα, μαύρα μάτια» ενός από τους αδελφούς Kouachi και γιατί της χάρισε τη ζωή της.

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος, ηρέμησε. Δεν θα σε σκοτώσω, είσαι γυναίκα και εμείς δεν σκοτώνουμε γυναίκες», είπε ο ένοπλος εξτρεμιστής, δευτερόλεπτα αφότου ο ίδιος και ο αδελφός του είχαν δολοφονήσει εννέα από τους συναδέλφους της, συμπεριλαμβανομένης και μιας γυναίκας.

Η Sigolène Vinson, 40 ετών, σημείωσε σε συνέντευξή της πως κοίταξε στα μάτια τον έναν από τους δυο δολοφόνους, που αποκαλύφθηκαν από μια σχισμή στην κουκούλα του.

«Είχε μεγάλα, μαύρα μάτια, με ένα ευγενικό βλέμμα», είπε η Vinson στην εφημερίδα Le Monde. Είπε επίσης ότι ο τρομοκράτης – όπως προέκυψε μετά ήταν Saïd Kouachi, ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια Kouachi – της είπε ότι «επειδή σου χαρίσω τη ζωή, πρέπει να διαβάσεις το Κοράνι».

Η Vinson, μια πρώην ηθοποιός και δικηγόρος, τώρα είναι μυθιστοριογράφος και υπεύθυνη νομικών θεμάτων της Charlie Hebdo. Η γυναίκα, μίλησε και για τη γιορτινή διάθεση που υπήρχε στο περιοδικό, τη χαλαρή διάθεση στις συσκέψεις της σύνταξης, ενώ λίγο πριν εισβάλουν οι ένοπλοι αντάλλασσαν ευχές, έτρωγαν κέικ, και έλεγαν σόκιν αστεία.

Μετά τους πυροβολισμούς, η Vinson είπε ότι άκουγε μόνο τις πατημασιές της Lila, ένα κόκερ σπάνιελ που ήταν κάτι σαν τη μασκότ της εφημερίδας, την οποία άκουγε να πηγαίνει από το ένα πτώμα στο άλλο…