Στις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες τα στάδια, τα γήπεδα και οι συναυλιακοί χώροι μετατράπηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα. Στη Ρουμανία, αντίθετα, χιλιάδες πολίτες θα έχουν τη ευκαιρία να εμβολιαστούν μέσα στο φημισμένο κάστρο του Κόμη Δράκουλα, στην Τρανσυλβανία.

Κάθε Σαββατοκύριακο του Μαΐου, το επιβλητικό κάστρο θα στεγάζει ένα εμβολιαστικό κέντρο κατά της Covid-19. Χιλιάδες πολίτες θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech, χωρίς μάλιστα να κλείσουν προηγουμένως ραντεβού.

Όπως αναφέρει το ΑΡ, ο πρώτος εμβολιαστικός μαραθώνιος εντός του κάστρου ξεκίνησε στις 7 Μαΐου και από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή εμβολιάστηκαν σχεδόν 400 άνθρωποι.

«Θέλαμε να δείξουμε στους ανθρώπους έναν διαφορετικό τρόπο για να εμβολιαστούν», δήλωσε στο Associated Press ο Αλεξάντρου Πρίσκου, μάρκετινγκ μάνατζερ του κάστρου, προσθέτοντας ότι όσοι εμβολιάζονται μέσα στον επιβλητικό χώρο λαμβάνουν ένα «δίπλωμα εμβολιασμού» καθώς και δικαίωμα ελεύθερης εισόδου στην έκθεση μεσαιωνικών βασανιστηρίων του κάστρου.

Παρά την επιθυμία πολλών τουριστών, μόνο οι κάτοικοι Ρουμανίας έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν στον εμβληματικό αυτό χώρο, διευκρινίζει ο Πρίσκου, προς μεγάλη απογοήτευση των επισκεπτών του Νο1 τουριστικού προορισμού της χώρας.