Ανάστατο είναι το Σιάτλ από ένα περιστατικό που έχει φέρει μια οικογένεια να μηνύσει το σχολείο που φοιτούσε ο γιος τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 8χρονος αφροαμερικανός μαθητής με ειδικές ανάγκες κλειδωνόταν σε ένα κλουβί στην αυλή του σχολείου View Ridge Elementary School το 2019.

Ο μαθητής κρατήθηκε σε έναν περιφραγμένο χώρο της αυλής για ώρες και του έφεραν μάλιστα το φαγητό του εκεί, αφήνοντάς τον να τρώει χωρίς καρέκλα ή τραπέζι.

«Οι πόρτες του κλουβιού ασφάλιζαν από το εξωτερικό με αλυσίδα και λουκέτο, κάτω από τις εντολές του σχολικού διευθυντή Ed Roos», όπως αναγράφεται στη μήνυση, «δεν υπήρχαν εναλλακτικές έξοδοι».

Τα άλλα παιδιά, αλλά και περαστικοί στον δρόμο, έβλεπαν το φυλακισμένο παιδί «σαν να ήταν ζώο σε ζωολογικό κήπο», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η μητέρα του παιδιού, που έχει μεταφερθεί έκτοτε σε άλλο σχολείο, μίλησε σε τοπικό σταθμό και ανέφερε πως ο ψυχισμός του μικρού έχει τραυματιστεί από το γεγονός. Ο Ed Roos έχει παραιτηθεί από τα καθήκοντά του στο σχολείο, είχε δηλώσει πάντως πέρυσι πως η πρωτοβάθμια επιτροπή της περιοχής γνώριζε για το κλουβί και είχε δώσει το πράσινο φως.

Η δασκάλα Jaquelyn Flaherty δηλώνει αποτροπιασμένη από τη μεταχείριση του μαθητή, πόσο μάλλον που είναι ένα από τα ελάχιστα μαύρα παιδιά στο λευκό κυρίως σχολείο.

«Δεν έχω δει ποτέ, σε όλα αυτά τα χρόνια, ένα παιδί να κλειδώνεται σε ένα τέτοιο μέρος», είπε η Flaherty, «ήταν σαν κλουβί». Ήταν η ίδια που έκανε την πρώτη καταγγελία.

Ο διευθυντής Roos το είχε χαρακτηρίσει ως «περιοχή ηρεμίας» για τον μαθητή, ο οποίος ήταν άτακτος. Είχε περάσει αρκετές φορές από το «κλουβί», όπως το αποκαλούσαν ανατριχιαστικά.