Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 2.216 ασθενείς με την COVID-19, με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνά για τρίτη ημέρα το επίπεδο των δύο χιλιάδων, τη χειρότερη επίδοση από την έναρξη της πανδημίας.

Το ίδιο χρονικό διάστημα διαγνώστηκαν 85.663 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων που καταγράφονται σε ένα 24ωρο.

Χθες, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε «πολύ ανήσυχος» από την επιδημιολογική κατάσταση που συνδέεται με την Covid-19 στη Βραζιλία, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει «σοβαρά μέτρα».

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως εδώ 275.105 θανάτους επί συνόλου 11.363.380 κρουσμάτων. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Νότια Κορέα: Υψηλό τριών εβδομάδων με 490 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες   

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 490 κρούσματα του νέου κορονοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, ένα υψηλό τριών εβδομάδων, με τον αριθμό των μολύνσεων να αυξάνεται την ώρα που οι αρχές ετοιμάζουν ευρεία χορήγηση εμβολίων κατά της Covid-19.

Ο τελευταίος απολογισμός ήταν ελαφρώς μεγαλύτερος από εκείνον της προηγούμενης μέρας, (488 κρούσματα) και ο υψηλότερος από τις 19 Φεβρουαρίου, τόνισε η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA).

Από τα 490 κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, 474 ήταν εγχώρια μεταδιδόμενα κρούσματα και 16 εισαγόμενα, δηλαδή ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην επικράτεια της χώρας.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 95.176 κρούσματα της Covid-19 με 1.667 θανάτους στη χώρα. Σχεδόν το 70% των εγχώριων μεταδιδόμενων κρουσμάτων προέρχεται από την πρωτεύουσα Σεούλ και τις γειτονικές της περιοχές, όπου ζει περίπου ο μισός πληθυσμός των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να ξεκινήσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ξεκινώντας από άτομα άνω των 65 ετών και εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης τον επόμενο μήνα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο υγείας.

Η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει λεπτομέρειες για το σχέδιο εμβολιασμού στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η χώρα έχει χορηγήσει 583.658 δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 έως χθες Παρασκευή μεσάνυχτα, σύμφωνα με την KDCA, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων της AstraZeneca και των Pfizer/BioNTech.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα παρατείνει τους ισχύοντες κανόνες κοινωνικής απόστασης με απαγόρευση ιδιωτικών συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων σε μια προσπάθεια να αποκλείσει την πιθανότητα ενός τέταρτου κύματος μολύνσεων της Covid-19 στη χώρα.

Μεξικό: 709 θάνατοι και πάνω από 6.700 κρούσματα σε 24 ώρες   

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 709 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να αυξάνεται στους 193.851 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 6.743 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων να φθάνει τα 2.157.771, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει στην πορεία της υγειονομικής κρίσης πως στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι απ’ ό,τι καταγράφεται επίσημα.