Στην αποκάλυψη ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ήταν πολύ πιο άρρωστος με Covid-19 από ό,τι έγινε γνωστό δημοσίως, με εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σε ένα σημείο και πνευμονικό πρόβλημα που σχετίζεται με πνευμονία που προκαλείται από τον κορονoϊό, προχωρούν οι New York Times.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται τέσσερα άτομα με γνώση της κατάστασής του.

Προτού μεταφερθεί στο εθνικό στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ, η κατάστασή του προκάλεσε ανησυχία και μάλιστα αξιωματούχοι πίστευαν ότι θα χρειαζόταν να τον διασωληνώσουν, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Έχει αναφερθεί ξανά ότι ο Τραμπ είχε πρόβλημα με την αναπνοή και πυρετό στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και το είδος της θεραπείας που έλαβε έδειξε ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή.

Οι νέες πληροφορίες, ωστόσο, για την κατάσταση της υγείας του και για τις προσπάθειες μέσα στον Λευκό Οίκο να αποκτήσει ειδική πρόσβαση σε ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο για την καταπολέμηση του ιού, δίνουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα ενός από τα πιο τρομακτικά επεισόδια της προεδρίας του Τραμπ.

Οι νέες αποκαλύψεις για τη μάχη του Ντόναλντ Τραμπ με τον ιό υπογραμμίζουν επίσης την περιορισμένη και μερικές φορές παραπλανητική φύση των πληροφοριών που αποκαλύπτονταν τότε για την κατάστασή του.