Νέο κύμα διαδηλώσεων ετοιμάζεται για την Κυριακή στη Γαλλία, καθώς χιλιάδες είναι αυτοί που θέλουν να βγουν και πάλι στον δρόμο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους σε μια γυναίκα που φέρεται να βιάστηκε από 20 πυροσβέστες όταν ήταν παιδί ηλικίας 13-15 ετών.

Η υπόθεση εκδικάζεται αυτή τη βδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας και ο κόσμος ελπίζει πως θα καταλήξει στην κατοχύρωση ηλικιακού ορίου για τη σεξουαλική συγκατάθεση, όπως ισχύει στις άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Julie» την έχουν ονομάσει και τη βίαζαν πυροσβέστες στο Παρίσι για μια περίοδο 2 ετών. Ήταν ένας πυροσβέστης, που κατονομάζεται απλώς ως Pierre, αυτός που τη βοήθησε να διαχειριστεί μια κρίση άγχους το 2008, όταν η μικρή ήταν 13 ετών.

Τρεις από τους 20 πυροσβέστες έχουν ομολογήσει πως έκαναν σεξ μαζί της, δήλωσαν ωστόσο πως η συνεύρεση ήταν συναινετική. Εκείνη έγραψε όμως στο ημερολόγιό της λίγο μετά πως ήταν «τρομαγμένη και παρέλυσα από τον φόβο».

Ο πυροσβέστης του Παρισιού βρήκε το τηλέφωνο της ανήλικης από ένα ιατρικό έγγραφο, στο οποίο σημειωνόταν η ηλικία της. Η Julie λέει πως τη βομβάρδιζε με «τρυφερά μηνύματα», πριν της ζητήσει να γδυθεί στην κάμερα.

Όταν η μικρή το έκανε, ο πυροσβέστης έδωσε το τηλέφωνό της σε συνάδελφό του, ο οποίος της ζήτησε το ίδιο.

Οι δικηγόροι της θέλουν να καταδικαστούν και οι 20 πυροσβέστες για βιασμό, για την ώρα πάντως μόνο οι 3 κατηγορούνται για «σεξουαλική διείσδυση».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι πυροσβέστες μπαινοβγήκαν στο σπίτι της 130 φορές σε μια περίοδο 2 ετών. Η μητέρα της, Corinne Leriche, δήλωσε πως αρχικά ήταν ευγνώμων για τη στάση του πυροσβέστη και τη βοήθεια που προσέφερε στο παιδί της.

Τον Νοέμβριο του 2009, ο Pierre πήγε το 14χρονο κορίτσι στο σπίτι του, όπου βιάστηκε ομαδικά από 3 πυροσβέστες.

Η έρευνα για την υπόθεση κράτησε 8 χρόνια και όταν έληξε τον Ιούλιο του 2019, ο δικαστής έκρινε πως δεν ήταν βιασμός, αλλά «συναινετικό σεξ με ανήλικη κάτω των 15 ετών». Μια κατηγορία που επισύρει ποινή 7 ετών, ενώ ο βιασμός 20 χρόνια.

Όταν η Julie άκουσε την ετυμηγορία το 2019, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.