Στα άκρα οδηγείται ο σχεδιασμός για την πολύκροτη δίκη των αστυνομικών που εμπλέκονται στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Οι αξιωματούχοι της Μινεσότα δεν τα βρίσκουν για το ποιος είναι αυτός που θα πληρώσει για τα αυξημένα μέτρα προστασίας που απαιτούνται, καθώς τα πνεύματα μοιάζουν οξυμένα.

Ο κυβερνήτης Tim Walz θέλει να χρησιμοποιήσει 35 εκατ. δολάρια από πολιτειακό κονδύλι για επείγουσες ανάγκες, προκειμένου να προλάβει «απρογραμμάτιστα ή έκτακτα γεγονότα δημόσιας ασφάλειας» όταν ο πρώην αστυνομικός Derek Chauvin καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Fox News, ο κυβερνήτης και μέλος των Δημοκρατικών δέχεται ωστόσο ανηλεή πόλεμο από τους τοπικούς Ρεπουμπλικανούς, που δεν θέλουν να χάσουν λεφτά από τον κρατικό κορβανά των περιφερειών τους.

Αυτοί παραθέτουν ως λόγο τις περικοπές που έγιναν στη Μινεάπολις μετά τον θάνατο του Φλόιντ.

«Δεν πρόκειται να ξελασπώσουμε το δημοτικό συμβούλιο της Μινεάπολις μετά τις περικοπές που έκανε στον προϋπολογισμό για τη δημόσια ασφάλεια», δήλωσε στο Fox ο Ρεπουμπλικανός Paul Gazelka, «όταν περικόπτεις πόρους από την αστυνομία, έχεις συνέπειες».

Ο 44χρονος Chauvin θα περάσει από δίκη στις 8 Μαρτίου και η τοπική αστυνομία περιμένει μεγάλες ταραχές.

Ο κυβερνήτης δήλωσε πως συντονίζει τη δράση του με το FBI ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά, εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας…