Ισιώνει τη γραβάτα του, στρώνει το σακάκι του κουστουμιού του στους ώμους του και κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ απολαμβάνοντας τη μουσική από το δίσκο που μόλις έβαλε στο πικ απ. Ο Ben Samsun είναι 35 ετών και ο τρόπος ζωής του, από το σπίτι του μέχρι τα ρούχα του και τις συνήθειές του, προέρχονται από μια μακρινή εποχή, στην οποία δεν είχε καν γεννηθεί.

Ο νεαρός υπάλληλος της British Airways δεν αναπαριστά απλά, αλλά ζει όπως οι άνθρωποι της δεκαετίας του 1940, μια εποχή που πάντα τον γοήτευε. Ο Ben είχε από την εφηβεία του πάθος με την εποχή των 40s, ένα πάθος που μεγάλωνε με τη πάροδο των χρόνων, τόσο έντονο μάλιστα που θυμίζει-στους σύγχρονους του- άνθρωπο των σπηλαίων.

«Δεν μπορούσα να ζήσω στα μοντέρνα σπίτια με μοντέρνους εσωτερικούς χώρους», δηλώνει στους δημοσιογράφους που πραγματικά τον πολιορκούν. «Δεν ξέρω τι είναι η σύγχρονη τεχνολογία», λέει στο BBC. Πράγματι τα έπιπλα και τα είδη σπιτιού προέρχονται από τη μακρινή εκείνη εποχή ενώ μόλις πρόσφατα απέκτησε ένα χαλί ηλικίας 70 ετών.

Δυο χρόνια πριν, απέκτησε ένα σπίτι βικτοριανής εποχής στην περιοχή Godmanchester και άρχισε να το μεταμορφώνει σε ένα σκηνικό μιας ξεχασμένης εποχής.