Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Παραλαβή «σκυτάλης» με την ελπίδα για γενικότερη αλλαγή

Ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε επίσημα τα ηνία των ΗΠΑ, σε περίοδο πολλαπλών κρίσεων. Η επιδημία παίρνει όλο και πιο απειλητική μορφή, η οικονομία της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ενώ το βασικό μέλημα είναι να επέλθει κοινωνική συνοχή που τόσο διασπάστηκε επί Ντόναλντ Τραμπ.

Το σκηνικό που στήθηκε στον Λευκό Οίκο για να υποδεχθεί τον Δημοκρατικό πρόεδρο ήταν εντυπωσιακό. Τα βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα… μέρα και «ζωγράφισαν» στον νυχτερινό ουρανό της Ουάσινγκτον έναν πολύχρωμο «πίνακα».

Χιλιάδες σημαίες των ΗΠΑ τοποθετήθηκαν στον δρόμο που οδηγεί στο Μνημείο Λίνκολν, στο Καπιτώλιο, για την τελετή ορκωμοσία Μπάιντεν. Λόγω κορονοϊού, ο κόσμος δεν μπορούσε να δώσει το «παρών» και έτσι μπήκαν… αντικαταστάτες.

Οι κυρίες ήταν αυτές που τράβηξαν επάνω τους τα περισσότερα βλέμματα. Πέραν της Κάμαλα Χάρις, που έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Lady Gaga και Τζένιφερ Λόπεζ έκλεψαν την παράσταση. Ειδικά η τελευταία, με το ζεστό φιλί που αντάλλαξε με τον σύντροφό της, Άλεξ Ροντρίγκες.

Παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε αντίστοιχη κοσμοσυρροή με ανάλογες περιπτώσεις, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Άλλωστε, η εισβολή στο Καπιτώλιο πριν περίπου δύο εβδομάδες δεν άφηνε περιθώρια εφησυχασμού στους υπεύθυνους για την ασφάλεια των παρευρισκόμενων.

Μαδρίτη, Ισπανία: Βομβαρδισμένο τοπίο από μια κακή στιγμή

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην ισπανική πρωτεύουσα. Ένα εξαώροφο κτίριο που γειτνιάζει με οίκο ευγηρίας και σχολικό ίδρυμα καταστράφηκε, ενώ η Αστυνομία απέκλεισε γρήγορα την περιοχή για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Μαλακάσα, Ελλάδα: Στα λευκά «ντύθηκαν» και… οι Χέντριξ – Μόρισον

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» έφερε χιόνι και πολύ κρύο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Τα βόρεια του λεκανοπεδίου της Αττικής «ντύθηκαν» στα λευκά. Μαζί και… οι Τζίμι Χέντριξ και Τζιμ Μόρισον που οι μορφές τους κάνουν την εμφάνισή τους στην είσοδο ενός πάρκινγκ στη Μαλακάσα.

Μόσχα, Ρωσία: Ο Πούτιν δεν καταλαβαίνει ούτε από κρύο

Στα παγωμένα νερά βούτηξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ώστε να τιμήσει τα Θεοφάνια (με το παλαιό ημερολόγιο), τη στιγμή που η θερμοκρασία είχε πέσει στους -20 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν φάνηκε να πτοείται από τις καιρικές συνθήκες…

Ρώμη, Ιταλία: Μια… πλαστική, αλλά τόσο ζεστή αγκαλιά

Μια γυναίκα αγκαλιάζει τον σύζυγό της, έναν αναισθησιολόγο, που βρίσκεται σε 10ήμερο περιορισμό σε νοσοκομείο κορονοϊού της ιταλικής πρωτεύουσας. Αυτός ο τρόπος, με το πλαστικό ανάμεσά τους, είναι ο μόνος τρόπος να έρθουν κοντά. Η αγάπη, όμως, ξεπερνά και αυτό το… σύνορο.

Χαράρε, Ζιμπάμπουε: Ο κορονοϊός άλλαξε και το… dresscode στις κηδείες

Είναι η στιγμή κατά την οποία οι άνθρωποι που θα συνοδεύσουν στην τελευταία τους κατοικία τους υπουργούς της κυβέρνησης, περιμένουν να μεταφέρουν τα φέρετρα. Όλοι τους ντυμένοι με τις λευκές ειδικές στολές. Ο κορονοϊός άλλαξε μέχρι και το… dresscode στις κηδείες.

Πούνε, Ινδία: Γκρίζα σύννεφα για την παραγωγή του εμβολίου

Φωτιά ξέσπασε στο Serum Institute της Ινδίας, τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων παγκοσμίως. Η είδηση αποτέλεσε πλήγμα, την ώρα που άπαντες «τρέχουν» για να φτιαχτούν όσο το δυνατόν περισσότερα σκευάσματα. Οι γκρίζοι καπνοί που βγήκαν συνδέονται με τα συναισθήματα όλων όσοι έμαθαν την είδηση.

Σιζιαζχουάνγκ, Κίνα: Σε ετοιμότητα για ένα εφιαλτικό σενάριο

Εκατοντάδες εργάτες δουλεύουν στα περίχωρα της πόλης Σιζιαζχουάνγκ στην επαρχία Χεμπέι, όπου έχει εντοπιστεί η νέα εστία του κορονοϊού στην Κίνα. Με γερανούς, συναρμολογούν προκατασκευασμένες αίθουσες σε ένα τεράστιο οικόπεδο, δημιουργώντας ένα κολοσσιαίο κέντρο καραντίνας -μήπως και χρειαστεί.

Λίμα, Περού: Ο τοίχος είχε τη δική τους ιστορία…

Οι συγγενείς αφήνουν λουλούδια σε έναν τοίχο με τα πορτραίτα θυμάτων του κορονοϊού στη Λίμα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και αρκετοί γιατροί, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω στο καθήκον, να σώσουν όσο περισσότερες ζωές μπορούν, με τίμημα τη δική τους.

Ρέτζιο Εμίλια, Ιταλία: Ο άνθρωπος που δεν σταματά να σπάει «κοντέρ»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στη νίκη 2-0 της Γιουβέντους επί της Νάπολι και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του ιταλικού Σούπερ Καπ. Ο Πορτογάλος έφτασε τα 760 γκολ στην καριέρα του και αποτελεί τον παίκτη με τα περισσότερα στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μύθος!