Η Ναόμι και ο Χιου Μπέινον, 41 και 49 ετών αντίστοιχα, καθηγητές και οι δύο, γνωρίστηκαν το 2005 σε ένα μάθημα σάλσα και τώρα ζουν με τα παιδιά τους στο Σουόνσι της Ουαλίας. Το ζευγάρι μοιράζεται την ιστορία της γνωριμίας του με τους αναγνώστες της βρετανικής Guardian στη στήλη «Πώς γνωριστήκαμε» που φιλοξενεί σχετικές ιστορίες.

Ο τίτλος της δικής τους ιστορίας είναι ο εξής: «Μια μάντισσα μου είπε πώς θα γνωρίσω τον σύντροφό μου. Είχε δίκιο».

Στις αρχές του 2005 η Ναόμι είχε να αντιμετωπίσει μια ερωτική απογοήτευση καθώς είχε χωρίσει από τον φίλο της λίγους μήνες νωρίτερα. Είχε μετακομίσει πρόσφατα σε ένα νέο διαμέρισμα στο Σουόνσι, όπου έμενε μόνη, και είχε γίνει φίλη με τη Σάφρον, μια γυναίκα που έμενε από πάνω της στο κτίριο. «Τον Ιανουάριο η Σάφρον είχε ένα κακό τυφλό ραντεβού σε ένα μάθημα σάλσα. Παρόλο που δεν υπήρχε σπίθα, λάτρεψε τον χορό και με ικέτεψε να πάω μαζί της. Δεν μου άρεσε αλλά με έπεισε», λέει η ίδια.

Όταν έφτασαν στο μάθημα, το ραντεβού της Σάφρον από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν εκεί. Και είχε φέρει μαζί του έναν φίλο. «Δεν είχα καιρό που είχα χωρίσει και πήγα με τον φίλο μου Τζούλιαν απλώς για να κάνω κάτι μια Τετάρτη βράδυ», λέει ο Χιου. Κι ενώ η Σάφρον είπε στη Ναόμι ότι ο φίλος του Τζούλιαν ήταν εμφανίσιμος, η Ναόμι επέμεινε πως ο Χιου δεν ήταν ο τύπος της. Μετά το μάθημα όμως έπιασαν την κουβέντα και συνειδητοποίησαν ότι είχαν πολλά κοινά.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε και οι δύο καθηγητές» και οι χαρακτήρες τους ταίριαζαν. Όταν ο Χιου πήγε στην τουαλέτα, η Ναόμι γύρισε στη φίλη της και της είπε πως θα τον παντρευτεί.

Στα επόμενα μαθήματα γνωρίστηκαν καλύτερα και συνειδητοποίησαν μάλιστα ότι οι οικογένειές τους γνωρίζονται. Τον Φεβρουάριο του 2005 αποφάσισαν να δώσουν μια ευκαιρία στη σχέση τους και βγήκαν ραντεβού σε μια παμπ. Και από τότε είναι μαζί.

Το 2008 παντρεύτηκαν και έχουν σήμερα δύο γιους, τον Άλφι και τον Τζορτζ.

Το ζευγάρι έχει συνειδητοποιήσει με τα χρόνια πως υπάρχουν πολλά πράγματα που τους συνδέουν. «Κάποια στιγμή κοιτούσαμε ένα κουτί με παλιές φωτογραφίες στο σπίτι των γονιών μου και βρήκα μια φωτογραφία μου στην παραλία στην ηλικία των 10 ετών. Ο Χιου δίδασκε windsurfing εκείνη την εποχή και μπορεί κανείς να δει το αυτοκίνητό του στο πίσω μέρος», λέει η Ναόμι.

«Επίσης μου είχε πει μια μάντισσα, πριν από πολύ καιρό, ότι θα γνωρίσω τον σύντροφό μου, καθώς θα μάθαινα να κάνω κάτι καινούργιο. Θεώρησα ότι έλεγε βλακείες, αλλά το έγραψα και το βρήκα χρόνια αργότερα».