Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 14 τραυματίστηκαν σήμερα σε έκρηξη βόμβας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω ανάρτησης σε ιστότοπο, ο οποίος θεωρείται ότι διάκειται ευνοϊκά έναντι των απόψεων των ριζοσπαστών ισλαμιστών.

Η βόμβα εξερράγη κοντά σε πολυσύχναστη αγορά του Μογκαντίσου στην περιοχή Καράν, σε ένα βόρειο προάστιο, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο περιφερειάρχης Αχμέντ Χάσαν Γιαλαχάου.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε κοντινό κτίριο όπου στεγάζεται η υπηρεσία είσπραξης φορολογικών οφειλών και ενεργοποιήθηκε από τους δράστες της επίθεσης με τηλεχειρισμό.

Ένας πολίτης και ένας αστυνομικός είναι τα δύο θύματα της έκρηξης, διευκρίνισε ο περιφερειάρχης. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται τόσο πολίτες όσο και αστυνομικοί.

Σε άλλη επίθεση ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε θανάσιμα κοντά σε μια άλλη αγορά στο Μογκαντίσου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Και σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη ανέλαβε η Σεμπάμπ.

Αποδυναμωμένη χάρη τις κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις της σομαλικής κυβέρνησης και των στρατευμάτων της Αφρικανικής Ένωσης, η αλ Σεμπάμπ έχει καταφύγει σε τρομοκρατικές τακτικές στην προσπάθειά της να επιτύχει τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη Σομαλία.