Νεκρός είναι ο ένας από τους τέσσερις δράστες που επιτέθηκαν με μαχαίρια σε επιβάτες σε σιδηροδρομικό σταθμό της Γκουανγκτσού στη νότια Κίνα, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους έξι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση, ανοίγοντας πυρ, σκοτώνοντας τον ένα δράστη, συλλαμβάνοντας άλλον ένα, ενώ δύο διέφυγαν.

Η επίθεση σημειώνεται σε λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την επίθεση με μαχαίρια και εκρηκτικά έξω από το σιδηροδρομικό του Ουρούμτσι, της πρωτεύουσας της επαρχίας Σιντζιάνγκ, στην οποία σκοτώθηκαν δύο δράστες και ένας πολίτης και τραυματίστηκαν 79 άνθρωποι. Οι αρχές απέδωσαν την επίθεση σε θρησκευτικούς εξτρεμιστές της Σιντζιάνγκ.

Το Μάρτιο, μακελειό με 29 νεκρούς και 143 τραυματίες από κομάντος οπλισμένους με μαχαίρια στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κουνμίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα είχε χαρακτηριστεί από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης η »κινεζική 11η Σεπτεμβρίου». Η πολύνεκρη επίθεση είχε επίσης αποδοθεί από τις αρχές σε άτομα από την Σιντζιάνγκ και σε αυτονομιστικά ισλαμιστικά κινήματα της περιοχής αυτής.