Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Κεφαλλονιά, Ελλάδα: Καράβια βγήκαν στη στεριά

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» στην Ελλάδα, ενώ το πιο επώδυνο αφορά τα θύματα που άφησε πίσω του. Οι περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ήταν αυτές που επλήγησαν περισσότερο, με τους κατοίκους να προσπαθούν να μετρήσουν τις «πληγές» που προκάλεσε το φαινόμενο. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την Κεφαλλονιά, όπου ιστιοφόρα βγήκαν στη στεριά ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας.

Βομβάη, Ινδία: Ο βρεγμένος τη βροχή… τη φοβάται

Είναι η εποχή των μουσώνων στην Ινδία, όπου παραδοσιακά η βροχόπτωση είναι τόσο έντονη, που δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία δύσκολα αντιμετωπίζονται. Οι καταστροφές είναι κάτι δεδομένο, ενώ πάντα η αγωνία έχει να κάνει με τις ανθρώπινες ζωές, οι οποίες μπαίνουν σε κίνδυνο. Το πόσο θα προστατεύσει αυτή η ομπρέλα τον άντρα της φωτογραφίας είναι κάτι που μπαίνει σε αμφιβολία, αλλά είναι ενδεικτική της αγωνίας του.

Λούιβιλ, ΗΠΑ: Η απόγνωση για την απόδοση (ή μη) δικαιοσύνης

Συνεχίζονται στο Λούιβιλ οι διαδηλώσεις κατά των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας, οι οποίες άρχισαν λίγο αφότου το σώμα ενόρκων δεν απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία εναντίον τριών αστυνομικών που εμπλέκονταν στον θάνατο της Αφροαμερικανίδας Μπριόνα Τέιλορ, στο σπίτι της τον Μάρτιο. Μπορεί οι Αρχές να αποφάσισαν απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά πολλοί άνθρωποι που θεωρούν ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη αντέδρασαν, κι ας γνώριζαν τις συνέπειες.

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό: Μοιάζει με χαλασμένη οθόνη, αλλά δεν είναι

Η φωτογραφία μπορεί να μοιάζει με χαλασμένα πίξελ σε οθόνη, ωστόσο αφορά κάτι πολύ τραγικότερο, καθώς πρόκειται για την τελευταία κατοικία εκατοντάδων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στην πρωτεύουσα του Μεξικού. Τα πράσινα κομμάτια είναι το γρασίδι με το οποίο «έντυσαν» τους τάφους οι συγγενείς των θυμάτων, σε ένα νεκροταφείο όπως αυτό, που στήθηκε σε ελάχιστο χρόνο για να καλύψει την… ανάγκη που δημιουργήθηκε.

Καγιάντο, Κένυα: Όταν δύο διαφορετικοί κόσμοι προσπαθούν να έρθουν κοντά

Ένας πολεμιστής Μασάι βγάζει φωτογραφία με κοντάρι για σέλφι, σε μια εικόνα που από μόνη της ξενίζει. Δύο διαφορετικοί κόσμοι έρχονται (ή τουλάχιστον προσπαθούν) κοντά, καθώς η τεχνολογία έχει… εισβάλει ακόμη και στα πιο απρόσμενα μέρη. Η μάζωξη έγινε στα πλαίσια μιας τελετής που πραγματοποιείται κάθε 15 χρόνια και σίγουρα αποτελεί σημαντική στιγμή για τους συμμετέχοντες.

Βαρκελώνη, Ισπανία: Μοναδική -και αναγκαστική- παρέα τα περιστέρια

Ένας ηλικιωμένος άντρας στη Βαρκελώνη κάθεται σε ένα παγκάκι πλατείας στη Βαρκελώνη, έχοντας ως μόνη του παρέα τα περιστέρια, στο πλαίσια της αποφυγής πολλών επαφών λόγω κορονοϊού. Οι Αρχές της Ισπανίας μάχονται να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού, καθώς το πρώτο ήταν αρκετά φονικό και ταυτόχρονα καταστροφικό για πολλούς τομείς της κοινωνίας.

Πρίστινα, Κόσοβο: Σαν σκηνή από ταινία θρίλερ

Ένας γιατρός εισέρχεται σε έναν θάλαμο απολύμανσης στην Πρίστινα, με τον φωτογραφικό φακό να κάνει το δικό του… παιχνίδι και να παρουσιάζει μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση σαν σκηνή από θρίλερ. Η πίεση για αποτροπή αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού πιέζει όλες τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών και όλες τους λαμβάνουν ένα πλέγμα μέτρων, έστω και διαφορετικών ανά περίπτωση.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία: Συνέχεια των υψηλών πτήσεων και με παρουσία κόσμου

Η Μπάγερν Μονάχου συνέχισε τη συλλογή τίτλων μέσα στο 2020, καθώς κατέκτησε και το Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ κόντρα στη Σεβίλλη (νίκη με 2-1 στην παράταση), έχοντας ως MVP της τον Τόμας Μίλερ. Το σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι, έχει να κάνει με την παρουσία κόσμου στις εξέδρες του γηπέδου, κάτι που δείχνει τον δρόμο (πιο αισιόδοξο) για το μέλλον του ποδοσφαίρου στη γηραιά ήπειρο.

Σότσι, Ρωσία: Κι όπως θα παίρνω τις στροφές…

Τα μονοθέσια της Mercedes έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο για ακόμη μια σεζόν της Formula 1 και ο Λιούις Χάμιλτον «καλπάζει» προς έναν ακόμη τίτλο και την κατάρριψη ρεκόρ. Στην πίστα του Σότσι το σκηνικό δύσκολα αναμένεται πως θα αλλάξει, ωστόσο κάθε αγώνας έχει το δικό του ενδιαφέρον και κυρίως προσφέρει όμορφες εικόνες για τις οποίες οι οπαδοί των motorsports αδημονούν.