Οι Ιταλοί κατέσχεσαν το Sea-Watch 3 που διέσωζε μετανάστες

Διαπίστωσαν «πολλές παρατυπίες», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση


ΚΟΣΜΟΣ
6:23
09/07/2020
Οι Ιταλοί κατέσχεσαν το Sea-Watch 3 που διέσωζε μετανάστες
6
loading

Οι αρχές της Ιταλίας προχώρησαν στην κατάσχεση του Sea-Watch 3, του πλοίου της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye το οποίο είχε ξαναρχίσει τον περασμένο μήνα να εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο, ενώ βρισκόταν ελλιμενισμένο στο Πόρτο Εμπέντοκλε, στη Σικελία, διότι διαπίστωσαν «πολλές παρατυπίες», αναφέρει ανακοίνωση του ιταλικού λιμενικού σώματος που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη.

Το πλοίο είχε δέσει στο σικελικό λιμάνι έπειτα από μια περίοδο καραντίνας, αφού μετέφερε πάνω από 200 μετανάστες τους οποίους είχε διασώσει σε ιταλικό φέρι.

Σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό, στελέχη του που επιθεώρησαν το Sea-Watch 3 διαπίστωσαν ότι υπήρχαν «πολλές παρατυπίες τεχνικής και επιχειρησιακής φύσης που έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια όχι μόνο του πληρώματος αλλά και αυτών που είχε διασώσει ή επρόκειτο να διασώσει» στο μέλλον.

Το σκάφος της Sea-Eye θα παραμείνει υπό «διοικητική κατάσχεση» έως ότου αποκατασταθούν τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν, πάντα σύμφωνα με το λιμενικό σώμα της Ιταλίας, το οποίο συμπλήρωσε πως οι αρχές της Γερμανίας οφείλουν να παρέμβουν και να εγγυηθούν ότι το πλοίο τηρεί τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας.

Σύμφωνα με τη γερμανική ΜΚΟ, το πλοίο της άρχισε την 6η Ιουνίου την πρώτη του αποστολή στη Μεσόγειο αφότου ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

Εξαιτίας της πανδημίας, η Ιταλία και η Μάλτα δεν επιτρέπουν πλέον την άμεση αποβίβαση στα εδάφη τους μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΜΙΚΕ

  Τι πρεμούρα έχουν οι \"ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ\" ΜΚΟ στη μεσόγειο; Τους πήρε ο πόνος για τους λαθροαφρικανούς ή φροντίζουν για την εξαθλίωση-αφρικανοποίηση του νότου. Αν αγάπησαν ξαφνικά τους Αφρικανούς μετανάστες να τους αποβιβάζουν στο βορρά, στην χώρα τους.

 2. avatar Αρης Παπας

  Στελνω πωρα το Παπανηκολης

 3. avatar πολλές παρατυπίες

  τεχνικής και επιχειρησιακής φύσης που έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια όχι μόνο του πληρώματος αλλά και των παράτυπων μεταναστών!

 4. avatar ετσι, σωστα!!

  τελικα πολλοι γερμανοι βλεπω στην πιατσα με τα ΜΚΟ, τι παιζει;;

 5. avatar kyrik

  Γερμανική ΜΚΟ χρηματοδοτούμενη από το Γερμανικό κράτος μεταφέρει λαθραίους σε Μάλτα και Ιταλία.

  1. avatar Μη ανταγωνιστικος

   Οι γερμανοι ειναι φιλοι μας! Μα με τους Τουρκους ειναι κολλητάρια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει