Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τη βορειοδυτική Ιταλία προκάλεσαν σχεδόν 100 κατολισθήσεις εδάφους στη Λιγουρία και περίπου 200 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετέδωσαν απόψε τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Άλλοι χίλιοι άνθρωποι έχουν αποκλειστεί λόγω της βροχής που συνεχίζει να πέφτει στην περιοχή εδώ και δύο ημέρες.

Λόγω της κακοκαιρίας η Βία Αουρέλια που συνδέει τη Ρώμη με τα γαλλικά σύνορα έκλεισε στο ύψος της Λα Σπέτσια. Προβλήματα παρατηρούνται επίσης στις σιδηροδρομικές μεταφορές. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη», δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Λιγουρίας Ρενάτα Μπριάνο.

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού σε ποταμούς και χείμαρρους είναι συχνά φαινόμενα στην περιοχή. Στη Γένοβα, την πρωτεύουσα της Λιγουρίας, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλές συνοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες τον Νοέμβριο του 2011.

Το κύμα της κακοκαιρίας κινείται αργά προς την κεντρική Ιταλία και ενδέχεται αύριο Κυριακή να πλήξει την πρωτεύουσα για αυτό και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ρώμης έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

(Φωτογραφία αρχείου)