Σε απαγόρευση μετακινήσεων στο εσωτερικό του προχωρεί από σήμερα το Ιράν, εν μέσω φόβων για δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, η οποία έχει πληγεί σφοδρότερα από οποιαδήποποτε άλλη στη Μέση Ανατολή.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε χθες πως η χώρα ίσως αντιμετωπίσει δεύτερο ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Οι αρχές λένε πως πολλοί Ιρανοί αγνόησαν τις εκκλήσεις να μείνουν στο σπίτι τους και να ακυρώσουν τις εκδρομές και τις μετακινήσεις τους με αφορμή την έναρξη του περσικού νέου έτους, στις 20 Μαρτίου.

«Όσοι ταξίδεψαν για την έναρξη του νέου έτους θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στις πόλεις τους χωρίς να κάνουν καμία ενδιάμεση στάση στη διαδρομή τους» δήλωσε ο Hossein Zolfaghari, μέλος της ιρανικής επιτροπής για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Ο ιός έχει κοστίσει πάνω από 2.000 ζωές στο Ιράν ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τα 27.000.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους Ιρανούς να αποφύγουν τους δημόσιους χώρους και να μείνουν σπίτι, ενώ σχολεία, πανεπιστήμια, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα έχουν κλείσει προσωρινά σε όλη τη χώρα.

«Το κλείσιμο πανεπιστημίων και σχολείων και η απαγόρευση συναθροίσεων παρατείνονται» ανακοίνωσε ο Zolfaghari, προειδοποιώντας με σοβαρές συνέπειες τους παραβάτες. 

(φωτογραφία αρχείου)