Η βρετανική κυβέρνηση διέταξε σήμερα το κλείσιμο των παμπ, των εστιατορίων, των κινηματογράφων, των γυμναστηρίων και των θεάτρων, ενισχύοντας τα μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς του νέου κορονοϊού.

«Λέμε στα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείσουν απόψε μόλις κρίνουν ότι μπορούν να το κάνουν και να μην ανοίξουν αύριο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι δίνει την ίδια σύσταση στα «νυχτερινά κέντρα, τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα γυμναστήρια και τα κέντρα αναψυχής».

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καλύψει το 80% των μισθών, ώστε να προτρέψει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους αντί να τους απολύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, σύμφωνα με τον οποίο τα μέτρα είναι πρωτοφανή στην ιστορία της Βρετανίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η βοήθεια αυτή είναι ανοικτή προς όλους τους εργοδότες και θα ισχύει για εισοδήματα έως 2.500 στερλινών τον μήνα μέσω ενός ταμείου. Η κυβέρνηση θα παράσχει επίσης βοήθεια ύψους 1 δισεκ. στερλινών για την πληρωμή ενοικίων, ενώ θα αναβληθούν οι πληρωμές ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις.