Οι καλλιτέχνες Juan Delcan και Valentina Izaguirre, με έδρα το Λος Άντζελες, δημιούργησαν με ένα έξυπνο κινητό, ένα συντομότατης διάρκειας βίντεο με κινούμενες φιγούρες στο οποίο χρησιμοποιούν σπίρτα για να οπτικοποιήσουν τα ευεργετικά αποτελέσματα τού να κρατούμε στον χώρο απόσταση από τον πλησιέστερο σε εμάς, συμβάλλοντας έτσι στη μη μετάδοση του κορονοϊού, αναφέρει το ΑΠΕ.

Στο βίντεο, το οποίο έχει ήδη γίνει viral, μια σειρά από σπίρτα παίρνουν φωτιά το ένα μετά το άλλο έως ότου ένα βγαίνει από την ουρά και η φωτιά σταματά.

Έμπνευση γι’ αυτό το βίντεο ήταν μια φωτογραφία, η οποία το Σαββατοκύριακο γέμισε το Instagram: σπίρτα αντιπροσώπευαν υγιείς ανθρώπους έως τη στιγμή που τα άναβαν και καθώς ήταν κοντά το ένα στο άλλο, η φωτιά μεταδιδόταν. Ένα σπίρτο βγαίνει από την ουρά και η φωτιά σταματάει να εξαπλώνεται.

Σκηνοθέτης του τρισδιάστατου κλιπ ήταν ο 54χρονος Delcan, ενώ η Valentina Izaguirre σχεδίασε τα σκηνικά. Στον λογαριασμό του Juan Delcan στο Instagram μπορεί κανείς να δει ότι το ντουέτο εδώ και περίπου έναν χρόνο δημιουργεί κλιπ με σπίρτα στα οποία συνήθως παρουσιάζονται καθημερινές σκηνές του τύπου «πάω γυμναστήριο», «περνάω μια μέρα στο λούνα παρκ» ή, «πάω βόλτα με το αυτοκίνητο».