Οι διασώστες ανέσυραν τις σορούς οκτώ ακόμη ανθρώπων από τα συντρίμμια ενός σούπερ μάρκετ που κατέρρευσε στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ρίγα με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα να ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 33, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων. Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις διασώστες.
Τα νοσοκομεία έχουν απευθύνει έκκληση για προσφορά αίματος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η οροφή του σουπερμάρκετ Maxima κατέρρευσε χθες το απόγευμα σε μια έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων, τη στιγμή που δεκάδες άνθρωποι έκαναν τα ψώνια τους.

«Τις τελευταίες ώρες δεν έχουν εντοπιστεί επιζώντες», δήλωσε η εκπρόσωπος των υπηρεσίας διάσωσης Βικτόρια Σέμπελε.

Δεν είναι σαφές ακόμη τι προκάλεσε την κατάρρευση της οροφής, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Ρίχαρντς Κοζλόβσκις δήλωσε στην τοπική τηλεόραση.«Είναι σαφές ότι υπήρξε πρόβλημα με την εφαρμογή των κανονισμών δόμησης».

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν ότι γίνονταν εργασίες στο εμπορικό κέντρο για την κατασκευή roof garden.
Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται σε προάστιο της πρωτεύουσας, που απέχει περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης.

Η ανέγερση του κτιρίου είχε ολοκληρωθεί μόλις το 2011. Ο πρωθυπουργός Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων BNS «στις σκέψεις μας είμαστε μαζί με όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτή την τραγωδία. Οποια κι αν είναι τα αίτια της τραγωδίας, ο αριθμός των θυμάτων είναι υπερβολικός».