Σε τριήμερο πένθος βρίσκεται η Λετονία μετά την τραγωδία με την κατάρρευση στέγης εμπορικού κέντρου στην πρωτεύουσα Ρίγα που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πενήντα δύο ανθρώπων. Πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο της κατάρρευσης ελπίζοντας να ακούσουν καλά νέα για τους δικούς τους ανθρώπους αλλά η δεύτερη νύχτα ερευνών ολοκληρώθηκε χωρίς να εντοπιστούν άλλοι επιζώντες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το δυστύχημα οφείλεται στα υλικά που τοποθετήθηκαν στον κήπο της ταράτσας του εμπορικού κέντρο, ενώ πρόκειται για το φονικότερο τέτοιο περιστατικό στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
 
Ο πρωθυπουργός Valdis Dombrovskis δήλωσε πως η κατάρρευση συνέτριψε τη Λετονία και ανακοίνωσε το τριήμερο πένθος αρχής γενομένης από σήμερα. «Οι σκέψεις μας είναι κοντά σε όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτή την τραγωδία», τόνισε, «όποια κι αν είναι η αιτία, ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγάλος».

Τα συνεργεία διάσωσης δίνουν τιτάνια μάχη «σκάβοντας» στα συντρίμμια για να βρουν τυχόν επιζώντες. Σύμφωνα με το BBC, ζήτησαν από τις οικογένειες των αγνοουμένων να τους καλούν στα κινητά τους με την ελπίδα να τους εντοπίσουν μέσα στα ερείπια από τον ήχο κλήσης.