Δεν ήταν πελάτες οι δύο άνδρες που μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο στη Μεσσίνα της Σικελίας. Την ώρα που ο κοσμηματοπώλης έδειχνε κοσμήματα σε μία πελάτισσα, οι δύο άνδρες επιχείρησαν να τον ληστέψουν: ο πρώτος έβγαλε όπλο και τον απείλησε ενώ ο δεύτερος έβαζε τα κοσμήματα μέσα στον σάκο του.

Η εξέλιξη ήταν όμως διαφορετική από αυτή που περίμεναν: ο κοσμηματοπώλης έβγαλε το δικό του όπλο και ανταπέδωσε την απειλή, αναγκάζοντας τον πρώτο να οπισθοχωρήσει, τον δεύτερο να επιστρέψει μαλακά κι ευγενικά τα παραλίγο κλοπιμαία και στη συνέχεια και τους δύο μαζί να φεύγουν από το μαγαζί- με μία κλωτσιά στα οπίσθια.

Η σκηνή καταγράφηκε στην κάμερα ασφαλείας του κοσμηματοπωλείου και η αστυνομία χρησιμοποιεί το οπτικό υλικό με στόχο τον εντοπισμό των «εισβολέων».

«Ήταν μία πολύ γενναία αντίδραση αλλά δεν τη συστήνουμε σε όποιον βρίσκεται μπλεγμένος σε παρόμοιες καταστάσεις», τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας, εκτιμώντας πως δεν επρόκειτο για υπόθεση της μαφίας και πως το όπλο των εισβολέων δεν ήταν αληθινό- εξ ου και επέστρεψαν τα κοσμήματα μόλις ο κοσμηματοπώλης έβγαλε το δικό του, προφανώς αληθινό, όπλο.