Πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στις φυλακές σχεδιάζει η Βρετανία

Κίνδυνος αναστάτωσης μεταξύ των φυλακισμένων


ΚΟΣΜΟΣ
1:25
21/09/2013
Πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στις φυλακές σχεδιάζει η Βρετανία
loading

Η βρετανική κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι πρόκειται να απαγορεύσει το κάπνισμα μέσα στα κελιά των φυλακών, διακινδυνεύοντας να προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των εγκλείστων στα σωφρονιστικά καταστήματα, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων καπνίζει.

Το κάπνισμα είχε ήδη απαγορευθεί στους κοινόχρηστους χώρους των φυλακών του βρετανικού σωφρονιστικού συστήματος από το 2007, στο πλαίσιο της απαγόρευσής του σε όλους τους δημόσιους χώρους της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει την απαγόρευση σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους των φυλακών της Αγγλίας και της Σκοτίας. Από τους περίπου 84.000 εγκλείστους στα σωφρονιστικά καταστήματα αυτά, το 80% είναι καπνιστές, σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

"Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να απαγορεύσουμε το κάπνισμα σε όλες τις φυλακές και σε αυτό το πλαίσιο εξετάζουμε πού θα μπορούσε να εφαρμοστεί αυτό πιλοτικά", ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί σε πολλές φυλακές της νοτιοδυτικής Αγγλίας από την άνοιξη του 2014. Η πλήρης απαγόρευση ενδέχεται να επιβληθεί μέσα σε 12 μήνες.

Οι αρχές, που φοβούνται αγωγές με αίτημα αποζημιώσεις από μέρους κρατουμένων οι οποίοι δεν είναι καπνιστές και μέλη του σωφρονιστικού προσωπικού που είναι θύματα του παθητικού καπνίσματος, ενδέχεται να προτείνουν να χορηγούνται αυτοκόλλητα νικοτίνης στους φυλακισμένους ώστε να βοηθηθούν να κόψουν το κάπνισμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Τάιμς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει