Μοιάζει σαν ένα οποιοδήποτε σπίτι αλλά υπήρξε το οίκημα της φωτογραφίας, στην Καλιφόρνια, η τελευταία κατοικία για τουλάχιστον επτά ηλικιωμένους που δολοφονήθηκαν από την ιδιοκτήτρια της πανσιόν που λειτουργούσε εκεί, προκειμένου να αποσπάσει τις συντάξεις τους.

Αφού τους σκότωνε και αφαιρούσε τα σωματικά υγρά τους η Dorothea Puente έθαβε τα θύματά της στην μπροστινή και την πίσω αυλή της πανσιόν, όπου εντοπίστηκαν επτά σοροί όταν η αστυνομική έρευνα οδήγησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Το σπίτι ήταν μεταξύ αυτών που περιλαμβάνονταν στη «βόλτα» που διοργανώνει το Sacramento Old City Association και η οποία έγινε την Κυριακή.

Παρότι το σπίτι ανακαινίστηκε τη δεκαετία του 1980, μετά την εκταφή επτά σορών από την αστυνομία, οι επισκέπτες είδαν το δωμάτιο όπου η Puente αφαιρούσε τα σωματικά υγρά των θυμάτων της.

Σύμφωνα με τις αρχές, η γυναίκα νάρκωνε και σκότωνε τα θύματά της λαμβάνοντας στη συνέχεια τις συντάξεις τους. Το 1993 καταδικάστηκε για τρις φόνους ενώ το δικαστήριο δεν κατέληξε σε απόφαση για άλλους έξι φόνους. Η Puente καταδικάστηκε σε δις ισόβια και πέθανε στη φυλακή το 2011, σε ηλικία 82 ετών.

Η «βόλτα» διοργανώνεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει κάθε φορά μια διαφορετική γειτονιά. Είναι μια εκδήλωση που έχει στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακαίνιση σπιτιών και συνοικιών στο κέντρο του Sacramento.

Μεταξύ αυτών που επισκέφθηκαν το σπίτι ήταν και ένας που είχε ξαναβρεθεί εκεί: ο John Cabrera, ο επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών του Αστυνομικού Τμήματος του Sacramento, ο οποίος ηγείτο των ερευνών.

Ο συνταξιούχος σήμερα Cabrera μίλησε για τις έρευνες και για το πού είχαν βρεθεί πρώτα οι ενδείξεις των φόνων και στη συνέχεια τα πτώματα των άτυχων ηλικιωμένων.

Για την επίσκεψη ειδικά είχε τοποθετηθεί και μία κούκλα που αναπαριστούσε την Dorothea Puente.
Οι τωρινοί ιδιοκτήτες του σπιτιού το αγόρασαν το 2010.

«Μου αρέσει πολύ αυτό το σπίτι, είναι χαρούμενο. Το σκοτεινό πέπλο έχει πια φύγει» δήλωσε ο Cabrera.