Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας και αξιολογούν την κατάσταση που επικρατεί εκεί, ως ανησυχητική, αλλά υπάρχουν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε χθες Κυριακή, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν.

Η Ουάσινγκτον επιθυμεί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να τηρήσει την δέσμευσή του για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, δήλωσε ο Ο’ Μπράιεν στην εκπομπή του ABC News “This Week.”

Οι ΗΠΑ θα απογοητευτούν πολύ στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης ή ενός πυραύλου με πυρηνική κεφαλή και θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ως μία ηγετική στρατιωτική και οικονομική δύναμη, δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, εκφράζοντας την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου.

Η Ουάσινγκτον έχει αρκετά «εργαλεία στην διάθεσή της» για να αντιδράσει σε οποιαδήποτε δοκιμαστική εκτόξευση δήλωσε ο Ο’ Μπράιεν

«Αν ο Κιμ Γιονγκ Ουν ακολουθήσει αυτή την προσέγγιση, θα απογοητευτούμε ουσιαστικά και θα δείξουμε την απογοήτευση μας» τόνισε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.

«Θα διαμορφώσουμε την κρίση μας, αλλά οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση, όπως κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις» δήλωσε ο ίδιος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο