Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Θρίαμβος για Τζόνσον και… Brexit

Συντριπτική νίκη στις εκλογές που έγιναν στη Μεγάλη Βρετανία πέτυχε το Συντηρητικό Κόμμα, με το Brexit να αποδεικνύεται ότι αποτέλεσε τον αποφασιστικό παράγοντα που έκρινε το αποτέλεσμα.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε δεσμευτεί πως θα υλοποιήσει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαίρως, έως τις 31 Ιανουαρίου, χωρίς «αν», «αλλά» «ίσως». Άλλωστε, το σύνθημα «Get Brexit Done» ήταν αυτό που τον οδήγησε στον θρίαμβο και δεσμεύτηκε ότι δεν θα ήθελε να απογοητεύσει όσους ψήφισαν το κόμμα του.

Μασσαλία, Γαλλία: Η μεγαλούπολη του νότου θύμισε… Μέση Ανατολή

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και στην περίοδο των γιορτών είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν τα συνδικάτα στη Γαλλία, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει στη μεταρρύθμισή της για το συνταξιοδοτικό σύστημα, με το όριο συνταξιοδότησης να σχεδιάζεται να ανέβει στα 64 χρόνια, από τα 62 που είναι σήμερα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τη Μασσαλία, με τους δρόμους της μεγαλούπολης του γαλλικού νότου να θυμίζει κάτι από… εμπόλεμη Μέση Ανατολή.

Μπίχατς, Βοσνία/Ερζεγοβίνη: Στο άγνωστο για την αναζήτηση καλύτερης μοίρας

Ένας μετανάστης κουβαλά νερό για να το μεταφέρει στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Μπίχατς, που βρίσκεται στα βόρεια της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Πλήθος ανθρωπιστικών οργανώσεων επιμένουν να μπει λουκέτο στο hot spot της περιοχής, καθώς δεν παρέχονται καν τα βασικά, με τις συνθήκες διαβίωσης να είναι άθλιες.

Καμπούλ, Αφγανστάν: Ένα παράθυρο -έστω και χαλασμένο- στο μέλλον

Ένα μικρό αγόρι κάνει αυτοψία στο κατεστραμμένο παράθυρο του σπιτιού του, στα περίχωρα της Καμπούλ, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε. Η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν -όπως και όλη η χώρα- έχει ισοπεδωθεί από τους πολέμους, ωστόσο οι άνθρωποι καλούνται να επιζήσουν και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους, με όποια μέσα διαθέτουν.

Πεκίνο, Κίνα: Μια «γεύση» από ένα κολοσσιαίο ανθρώπινο δημιούργημα

Η εικόνα είναι από τερματικό σταθμό στο νέο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, Daxing. Το τεράστιο αυτό έργο, που κοστολογήθηκε από την κινεζική κυβέρνηση ως το πιο ακριβό στον κόσμο, δείχνει επιβλητικό (και) από μέσα και αποδεικνύει το πόσο πολύ προοδεύσει στον κατασκευαστικό και τον τεχνολογικό τομέα.

Φουτάμπα, Ιαπωνία: Τα απομεινάρια μιας καταστροφής

Ένα εγκαταλειμμένο δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Φουτάμπα, στην Ιαπωνία, με τις τσάντες των παιδιών πάνω σε θρανία και καρέκλες, είναι αυτό που έχει μείνει να θυμίζει την καταστροφή που υπέστη η περιοχή από το τσουνάμι του Μαρτίου το 2011, που προκάλεσε τη μεγάλη ζημιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, που βρίσκεται πιο κοντά. Η επίσκεψη εκεί έγινε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, με στόχο την «ανόρθωση» της περιοχής, όπως στοχεύουν οι Αρχές της χώρας.

Σίδνεϊ, Αυστραλία: Τα «φάντασμα» της φωτιάς σκεπάζει την Όπερα

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία συνεχίζουν να μαίνονται. Η ανατολική πλευρά της χώρας και κυρίως το Σίδνεϊ, είναι καλυμμένη από ένα τοξικό νέφος, με την Όπερα της πόλης να φαίνεται μετά βίας. Παράλληλα, η καταστροφή έχει επηρεάσει και το οικοσύστημα, καθώς πολλά είδη ζώων έχουν χάσει τη ζωή τους, είτε έχουν καεί, ενώ κάποια από αυτά υφίστανται άμεση απειλή για την ύπαρξή τους.

Κάμπο Βέρντε, Βραζιλία: Ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι για το περιβάλλον

Η αεροφωτογραφία από το Κάμπο Βέρντε της Βραζιλίας δείχνει το μέγεθος της αποψίλωσης του τροπικού δάσους στην Αμαζονία. Το συγκεκριμένο σταυροδρόμι είχε φτιαχτεί κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στη χώρα, το 1970, μέσα στη ζούγκλα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μεταφορικές ανάγκες που υπήρχαν στη χώρα. Ωστόσο, τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική και το όνομα της περιοχής «Πράσινο Πεδίο», μόνο σε τέτοιο δεν παραπέμπει…

Σαντιάγκο, Χιλή: Η ένταση και η καταστολή «πνίγουν» τη χώρα

Η Γερουσία της Χιλής τάχθηκε υπέρ της στέρησης του δικαιώματος άσκησης κρατικών αξιωμάτων στον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Αντρές Τσάντγουικ, καθώς του χρέωνε το γεγονός ότι δεν απέτρεψε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από τις 18 Οκτωβρίου. Ωστόσο, η βία καλά κρατεί, όπως φαίνεται από τις εικόνες που έρχονται από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Μιλάνο, Ιταλία: Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλουμε…

Η Ίντερ και ο Άγιαξ ήταν τα δύο μεγάλα «θύματα» της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, καθώς έμειναν εκτός συνέχειας του θεσμού, παρά το γεγονός πως έδειχναν να έχουν το… πάνω χέρι. Η αντίδραση του Ρομέλου Λουκάκου για την εξέλιξη του αγώνα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» δείχνει το πόσο έντονα συναισθήματα δημιουργεί το ποδόσφαιρο, που μπορούν να κυμανθούν από τη ατελείωτη χαρά στη μεγαλύτερη λύπη.