Η Καμίλα, η σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Κάρολου, ακύρωσε τις προσεχείς συναντήσεις της και εκδηλώσεις έπειτα από σύσταση των γιατρών της λόγω της πνευμονικής λοίμωξης που την ταλαιπωρεί, δήλωσε εκπρόσωπος του ζεύγους.

Η 72χρονη Καμίλα δέχτηκε τη συμβουλή των γιατρών χθες βράδυ και ακύρωσε δείπνο στη Βιβλιοθήκη του Λονδίνου που θα παρατίθετο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από τη γέννηση του Αλβέρτου της Σαξονίας-Κόμπουρκ-Γκότα, συζύγου της βασίλισσας Βικτορίας.

«Ο γιατρός συνέστησε στη δούκισσα της Κορνουάλης να ακυρώσει τις βασιλικές της υποχρεώσεις λόγω πνευμονικής της λοίμωξης που επιδεινώθηκε σταδιακά τις τελευταίες ημέρες», είπε η εκπρόσωπος όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Καμίλα επρόκειτο να παραστεί σήμερα στην τελετή μνήμης Field of Remembrance για τους πεσόντες στρατιώτες της Βρετανίας στα πεδία των μαχών. Μαζί με τον Κάρολο επρόκειτο να αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στη Νέα Ζηλανδία την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Ο Κάρολος, ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, θα ταξιδέψει μόνος στην Ινδία στις 13 Νοεμβρίου.

Η Καμίλα είναι η δεύτερη σύζυγος του Κάρολου, μετά το διαζύγιο του πρίγκιπα από την Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας το 1996. Η Νταϊάνα, η μητέρα των παιδιών του Κάρολου, του Ουίλιαμ και του Χάρι, σκοτώθηκε σε τροχαίο τον Αύγουστο του 1997 στο Παρίσι.