Η Eleanor Hayes δεν θα ξεχάσει ποτέ τα τρομακτικά λόγια που άκουσε: «Βγάλε τα ρούχα σου, θα σε βιάσω».

Η 77χρονη βρισκόταν στο σπίτι της στο Upland της Pennsylvania όταν κάποιος της χτύπησε την πόρτα. Ήταν ένας άνδρας που της ζήτησε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό της, υποστηρίζοντας πως η 4χρονη κόρη του είχε χαθεί και πως ήθελε να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η Hayes περιγράφει πως άνοιξε λίγο την πόρτα και του έδωσε το τηλέφωνο. Εκείνος άρχισε να πατάει τα κουμπιά και να συμπεριφέρεται σαν όντως με κάποιον να επικοινωνούσε.

«Τη στιγμή που θα μου επέστρεφε το τηλέφωνο, άρπαξε την πόρτα και με έσπρωξε πίσω. Έπεσα στο πάτωμα και χτύπησα στο τραπέζι», αφηγείται η 77χρονη.

Η Hayes, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πλάτη και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, είπε πως ο άγνωστος άνδρας απείλησε να τη βιάσει κι άρχισε να τη σπρώχνει.

Για καλή της τύχη εκείνη την ώρα έτυχε να κοιτά έξω από το παράθυρο του πυροσβεστικού σταθμού, που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι της, ο Doug Scott.

«Έτρεξα και χτύπησα την πόρτα», αφηγείται ο Scott.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο εισβολέας είχε κλειδώσει την πόρτα για να μην μπορεί η 77χρονη να το σκάσει. Αλλά και μόνο η παρουσία του Scott ήταν αρκετή για να τον τρομάξει και να τον κάνει να φύγει.

Ο άγνωστος διέφυγε από την πίσω πόρτα κρατώντας ακόμα στο χέρι το τηλέφωνο της Hayes.

«Του χρωστάω τα πάντα», λέει η 77χρονη για τον πυροσβέστη που την έσωσε.

Λίγο αργότερα η αστυνομία βρήκε το τηλέφωνο της Hayes δίπλα στο σπίτι κοντά στην πίσω πόρτα και το εξετάζει για αποτυπώματα.