Ένας Βρετανός 27χρονος πρώην στρατιωτικός απελευθερώθηκε από φυλακή της Ταϊλάνδης, στην οποία είχε βρεθεί ως ύποπτος για δολοφονία. Ωστόσο βρέθηκε ξανά στη φυλακή, αυτή τη φορά στην πατρίδα του, καθώς εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα Ο πρώην στρατιωτικός  Ρίτσι Βέλα συνελήφθη μετά τον θάνατο μίας Ταϊλανδής πόρνης, η οποία έπεσε μυστηριωδώς γυμνή από το μπαλκόνι δωματίου στην Πατάγια, τον περασμένο Ιανουάριο.

Η 26χρονης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, με τους γιατρούς να μη μπορούν να την κρατήσουν στη ζωή.

Ο 27χρονος  φυλακίστηκε, ωστόσο λίγο καιρό αργότερα έμεινε ελεύθερος, καθώς θεωρήθηκε πως ο θάνατος της κοπέλας ήταν ατύχημα ενός «παράξενου και εξωφρενικού σεξ» και όχι δολοφονία.

Ο Ρίτσι Βέλα επέστρεψε στη Μεγάλη Βρετανία, από την οποία είχε διαφύγει το 2017 πριν τη δίκη για μία υπόθεση ναρκωτικών. Οι αρχές της χώρας του τον εντόπισαν και τον οδήγησαν στη φυλακή λόγω διακίνησης κοκαΐνης. Να σημειωθεί πως στο παρελθόν ο πρώην στρατιωτικός είχε μπλεξίματα με την αστυνομία, καθώς ήταν κατηγορούμενος για βιασμό εφήβου.