Ποιος είναι ο πιο πιστός, ευτυχισμένος και ταγμένος υπάλληλος εκεί έξω;

Αυτός που θα δουλέψει ευχαρίστως περισσότερες ώρες από ένα κανονικό 8ώρο, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη;

Μα αυτός που δεν πατάει το πόδι του στο γραφείο!

Για την εργασία από απόσταση ο λόγος, που μια νέα μελέτη μάς λέει πως είναι το πιο πετυχημένο μοντέλο απασχόλησης των καιρών μας. Κάτι που ξέρει φυσικά ο κλάδος, γι’ αυτό και ολοένα και περισσότερες εταιρίες προσφέρουν τέτοιες επιλογές για να αυξήσουν την παραγωγικότητα αλλά και τα επίπεδα ικανοποίησης των υπαλλήλων τους.

Μόνο που η μελέτη της Owl Labs το δείχνει αυτό και σε ποσοτικά και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. Οι πλήρους απασχόλησης εργαζόμενοι από απόσταση εμφανίστηκαν κατά 22% πιο ικανοποιημένοι από τις εργασιακές τους συνθήκες από όσους πάνε καθημερινά στο γραφείο.

Έχουν κατά 91% καλύτερη ισορροπία εργασίας-ελεύθερου χρόνου, αυξημένη παραγωγικότητα κατά 79% και λιγότερο άγχος κατά 78%. Και βέβαια όλα αυτά κάνουν αυτούς τους υπαλλήλους πολύ πιο πιστούς στην εταιρία, καθώς η ευελιξία που απολαμβάνουν είναι η ειδοποιός διαφορά.

Και δεν είναι απλά πιο πιστοί, αλλά και πιο έτοιμοι να δουλέψουν περισσότερες από τις 40 ώρες τη βδομάδα, σε ποσοστό μάλιστα 43% σε σχέση με τους υπαλλήλους του γραφείου.