Ένας «μεγάλος και εξαιρετικά επικίνδυνος» ανεμοστρόβιλος έπληξε την Παρασκευή την πολιτεία της Οκλαχόμα, προκαλώντας αρκετές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο ανεμοστρόβιλος κατευθυνόταν προς την Οκλαχόμα Σίτι με αποτέλεσμα η περιοχή να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μετεωρολόγοι και ειδικοί επί των ανεμοστρόβιλων, παρακολουθούσαν το ακραίο φαινόμενο καθώς πλησίαζε το προάστιο της Οκλαχόμα Σίτι, Γιούκον και μετά κατευθύνθηκε προς τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας. Σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε την ανατροπή δεκάδων οχημάτων και πολλών υλικών ζημιών. Εξαιτίας της επικινδυνότητας, το αεροδρόμιο Γουίλ Ρότζερς έκλεισε, στο οποίο βρίσκονταν τουλάχιστον 1.200 άτομα.

 H Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει νωρίτερα προειδοποίηση για συγκεκριμένες περιοχές της Οκλαχόμα, περιγράφοντας τις καιρικές συνθήκες «ιδιαίτερα επικίνδυνες», προτρέποντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Μια εξαιρετικά ασταθής αέρια μάζα έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής και Ανατολικής Οκλαχόμα», αναφέρει η Υπηρεσία. «Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη έντονων καταιγίδων το απόγευμα και το βράδυ. Το φαινόμενο αυτό αποτελεί μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση».