Σε συμφωνία με τη διοίκηση του εθνικού αερομεταφορέα Croatia Airlines κατέληξε το συνδικάτο των πιλότων, με αποτέλεσμα να αναμένεται σύντομα -ίσως και σήμερα- η λήξη της απεργιακής τους κινητοποίησης.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι θα σταματήσουν την απεργία και θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την CA για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

«Η απεργία θα σταματήσει μόλις το συνδικάτο των πιλότων υπογράψει τη συμφωνία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των Κροατικών Αερογραμμών.

Στο μεταξύ, οι αεροσυνοδοί συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, καθώς η διοίκηση της εταιρείας απέρριψε την πρόταση που κατέθεσαν, σε σχέση με τη διαμόρφωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η εκπρόσωπος του συνδικάτου των αεροσυνοδών Ιβάνα Λόγιο δήλωσε ότι «η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς δεν εκτελούνται πτήσεις χωρίς ιπτάμενο προσωπικό».

Οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί ξεκίνησαν την απεργία την περασμένη Δευτέρα, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της εταιρείας για σχεδιαζόμενη μείωση μισθών έως και 40%, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα η επιχείρηση να καταγράψει ζημίες 6,5 εκατομμυρίων κούνα (περίπου 48,7 εκατ. ευρώ) και να ακυρώσει πτήσεις.