Συνεχίζουν και σήμερα, για τρίτη μέρα, τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις τα σωματεία των πιλότων και των αεροσυνοδών της αεροπορικής εταιρείας Croatia Airlines, καθώς δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Τα δύο σωματεία ζητούν τα κεκτημένα εργασιακά τους δικαιώματα να συμπεριληφθούν στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και απορρίπτουν το ενδεχόμενο μείωσης των εισοδημάτων τους, στο οποίο συμφώνησαν άλλα τέσσερα σωματεία εργαζομένων, που ήδη υπέγραψαν τη σύμβαση εργασίας.

Η διοίκηση των Κροατικών Αερογραμμών δεν είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει τα αιτήματα των δύο σωματείων, καθώς, όπως υποστηρίζει, σε περίπτωση που τελικά υποχωρήσει, τότε θέτει την εταιρεία ενώπιον της χρεοκοπίας.

Η εταιρεία ακύρωσε 14 προγραμματισμένες – για σήμερα – πτήσεις, ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση εναλλακτικών παρόχων για να πραγματοποιήσει άλλες 16 πτήσεις. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία υποχρεώθηκε να ακυρώσει συνολικά 46 πτήσεις.

Η διοίκηση των Κροατικών Αερογραμμών ανακοίνωσε ότι σε διάστημα μόλις δύο ημερών (Τρίτη και Τετάρτη) είχε ζημίες ενός εκατομμυρίου κούνα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δύο σωματείων, οι οποίες εάν συνεχιστούν θα διευρύνουν το μέγεθος της ζημίας.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ντάβορ Γιάνουσιτς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων «Hina» ότι, εκτός από τις άμεσες (οικονομικές) ζημίες, οι απεργιακές κινητοποιήσεις πλήττουν την φήμη των Κροατικών Αερογραμμών και προκαλούν πτώση των κρατήσεων για την επόμενη περίοδο.