Φόβοι εκφράζονται ότι περίπου 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή είναι αγνοούμενοι στα ανοικτά της ακτής της Λιβύης, στο τελευταίο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες με προορισμό την Ευρώπη, ενώ περίπου 60 άνθρωποι έχουν πιθανόν διασωθεί, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Τσάρλι Γιάξλεϊ.

«Φρικτές ειδήσεις έρχονται ότι μπορεί να έχουν χαθεί πολλές ζωές σε ναυάγιο στα ανοικτά της ακτής της Λιβύης», έγραψε ο Γιάξλεϊ στο Twitter προσθέτοντας πως οι λεπτομέρειες είναι ακόμη ασαφείς, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Περίπου 60 άνθρωποι διασώθηκαν και επιστρέφουν στην ακτή. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 40 άνθρωποι μπορεί να είναι νεκροί ή αγνοούμενοι».

Μη αξιόπλοα σκάφη υπερφορτωμένα με μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη ναυαγούν τακτικά στα ανοικτά της Λιβύης. Την περασμένη εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι και ένα σκάφος με περίπου 250 ανθρώπους ναυάγησε τον περασμένο μήνα.

(Φωτογραφία αρχείου)

TAGS