Επαναπατρίζεται στη Γερμανία η σύζυγος και τα παιδιά ενός τζιχαντιστή του ISIS

Δικαστήριο του Βερολίνου υποχρεώνει την κυβέρνηση να ακυρώσει απόφαση του υπ. Εξωτερικών


ΚΟΣΜΟΣ
1:30
12/07/2019
Επαναπατρίζεται στη Γερμανία η σύζυγος και τα παιδιά ενός τζιχαντιστή του ISIS
1
loading

Ένα δικαστήριο του Βερολίνου απεφάνθη ότι το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να επαναπατρίσει από τη Συρία την γερμανίδα σύζυγο και τα τρία παιδιά ενός φερόμενου τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για την πρώτη απόφαση παρόμοιων υποθέσεων, εναντίον της κυβέρνησης

Η οικογένεια του άνδρα μήνυσε το υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από την απόρριψη από γερμανούς διπλωμάτες, ενός αιτήματος να βοηθήσουν τη σύζυγο να επιστρέψει στη Γερμανία με τα τρία παιδιά της από περιοχή της βόρειας Συρίας που τελεί υπό τον έλεγχο των Κούρδων, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Όπως άλλες δυτικές χώρες, η Γερμανία βρίσκεται ενώπιον ενός διλήμματος για το πώς θα αντιμετωπίσει τους υπηκόους της που ταξίδεψαν στη Μέση Ανατολή για να ενταχθούν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Ο φερόμενος τζιχαντιστής, η τύχη του οποίου παραμένει άγνωστη, έφυγε το 2014 από τη Γερμανία για τη Συρία με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του, ηλικίας 7 και 8 ετών σήμερα. Η σύζυγός του απέκτησε ένα τρίτο παιδί στη Συρία πριν από δύο χρόνια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεχόταν να δεχθεί πίσω στη χώρα μόνο τα παιδιά. Αλλά η κουρδική διοίκηση των περιοχών στη βόρεια Συρία, όπου κρατούνται χιλιάδες τζιχαντιστές, απαίτησε να επιστρέψει και η μητέρα τους.

Ένας εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η κυβέρνηση μελετά την δικαστική απόφαση και ενδέχεται να προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο. Ένας δικηγόρος της οικογένειας δεν απάντησε σε ένα αίτημα για σχόλιο.

Γερμανοί αξιωματούχοι μυστικών πληροφοριών εκτιμούν ότι περισσότεροι από 1.000 Γερμανοί πήγαν για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ, όπου το Ισλαμικό Κράτος ήλεγχε μέχρι από λίγα χρόνια εδάφη στο αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο του.

Περίπου το ένα τρίτο αυτών, επέστρεψε στη Γερμανία, ένα άλλο τρίτο πιστεύεται ότι έχει σκοτωθεί και το υπόλοιπο ότι βρίσκεται ακόμα στο Ιράκ και στη Συρία, λένε οι αξιωματούχοι.

Χιλιάδες μέλη του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων αλλοδαπών και γυναικών και παιδιών, κρατούνται από τις κουρδικές αρχές στη βόρεια Συρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει από τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Γερμανία να επαναπατρίσουν τους περισσότερους από τους υπηκόους τους που κρατούνται στη Συρία και στο Ιράκ και να τους δικάσουν.

Η Γερμανία έχει αναφέρει ότι θα δεχθεί πίσω μαχητές μόνο αν οι ύποπτοι έχουν προξενική πρόσβαση, προσθέτοντας ότι κατ 'αρχήν, όλοι οι πολίτες της και εκείνοι που είναι ύποπτοι ότι έχουν πολεμήσει για το Ισλαμικό Κράτος, έχουν το δικαίωμα να επαναπατριστούν.

Ωστόσο τον Απρίλιο, η κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο νόμου που επιτρέπει στο Βερολίνο να αφαιρεί την ιθαγένεια από τους Γερμανούς που έχουν και δεύτερη υπηκοότητα και πολεμούν στο εξωτερικό για ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar τριαλαρο

    Πες μου ότι θα της πληρώνω και τα επιδόματα για τα παιδιά. Αν ναι απαιτώ τα παιδιά να απομακρυνθούν από την μητέρα άμεσα, και να ζουν με μουσουλμανική ανάδοχη οικογένεια.
    Έτσι η μάνα να γυρίσει γιατί? Να τρώει τα kindergeld? Φτάνει αρκετοί οι χαραμοφάηδες, δυστηχώς και έλληνες, που ζουν από τα επιδόματα και μόνο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει