Ο Steven Simpson, ένας ομοφυλόφιλος έφηβος από τη Βρετανία, πεθαίνει με φρικιαστικό τρόπο όταν ο Jordan Sheard «λαμπαδιάζει» το -καλυμμένο με αντηλιακό λάδι- σώμα του παιδιού σε πάρτι.

To BBC μετέφερε την είδηση ότι ο 20χρονος Jordan Sheard καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για τον θάνατο του Steven Simpson, αφού αποδέχτηκε τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Ο 18χρονος Simpson πέθανε μια μέρα του Ιουνίου 2012 από εκτεταμένα εγκαύματα, σύμφωνα με την είδηση.

Ο Simpson έπασχε από επιληψία, αλλά και διαταραχές λόγου. Ο έφηβος προκλήθηκε να γυμνωθεί κατά τη διάρκεια ενός πάρτι και να παραμείνει με τα εσώρουχα, πριν αλειφθεί το σώμα του με αντηλιακό λάδι. Ο Sheard παρέδωσε κατόπιν το νεαρό αγόρι στις φλόγες, με μια σειρά από μαρτυρίες να κάνουν λόγο για ρατσιστικό χτύπημα κατά του ανοιχτά ομοφυλόφιλου εφήβου. Στο νεκρό σώμα του Simpson βρέθηκαν γραμμένοι μειωτικοί χαρακτηρισμοί κατά των ομοφυλοφίλων.

Ομάδες ομοφυλόφιλων ακτιβιστών της Βρετανίας μάχονται πλέον κατά της «επιείκειας» της ποινής του Sheard, την ώρα που νομικοί κύκλοι της χώρας θεωρούν την ποινή «εντός ορίων», με τα εγκλήματα μίσους να επισύρουν συνήθως τέτοιες ποινές.

Ο εκφοβισμός και η απάνθρωπη στάση κατά των ομοφυλοφίλων έχουν πληθύνει τον τελευταίο καιρό, με τα περιστατικά τρομοκράτησης νεαρών ομοφυλοφίλων να καταλήγουν πλέον με τραγικό τρόπο: «Ενώ αποδεχόμαστε ότι ο Jordan δεν σκόπευε να σκοτώσει τον Steven, οι πράξεις του οδήγησαν ωστόσο στον θάνατό του», σημείωσε ο συνήγορος Tim Warburton.

Την ίδια στιγμή, ο δικηγόρος του Sheard περιορίστηκε να περιγράψει τον χαμό του Simpson ως «ανόητη φάρσα που πήγε τραγικά άσχημα». Τα εγκλήματα μίσους και ο εκφοβισμός ομοφυλοφίλων σε παιδική και εφηβική ηλικία, γεγονός που οδηγεί πολύ συχνά σε αυτοκτονία του θύματος, φαίνεται να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, με τα περιστατικά να παραείναι πολλά για να περάσουν στα «ψιλά»:

Tyler Clementi: Η εκτίναξη των ποσοστών αυτοκτονίας ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους εφήβους πήρε διαστάσεις το περασμένο φθινόπωρο. Μεταξύ των αυτόχειρων που είχαν πέσει θύματα εκφοβισμού ήταν και ο Tyler Clementi, ο 18χρονος φοιτητής που έπεσε στο κενό από τη νεοϋρκέζικη γέφυρα Washington Bridge όταν ο συγκάτοικός του τον κινηματογράφησε σε τρυφερές περιπτύξεις με τον σύντροφό του.

Seth Walsh: Το 13χρονο αγόρι από την Καλιφόρνια κρεμάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 μετά τον συνεχή εκφοβισμό από τους συμμαθητές του για το γεγονός ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Raymond Chase:
Ο 19χρονος αμερικανός έφηβος γινόταν το πέμπτο ανησυχητικό περιστατικό του 2010 που αφορούσε σε αυτοκτονίες εφήβων λόγω κακοποίησης ή/και εκφοβισμού για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Η ομολογία του ιερέα:
Τον Νοέμβριο του 2010, ο πάστορας εκκλησίας της Τζόρτζια, Jim Swilley,αποκάλυπτε στο ποίμνιό του ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Ο 52χρονος ιερωμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών κινητοποιήθηκε -κατά δήλωσή του- από την πρόσφατη «ομοβροντία» αυτοκτονιών ομοφυλόφιλων εφήβων για να δηλώσει δημόσια τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Η βράβευση του Daniel Radcliffe: Τον Ιούνιο του 2012, ο «Harry Potter» Daniel Radcliffe τιμήθηκε με το βραβείο «Ήρωας» του Trevor Project για τις συνεχιζόμενες προσπάθειές του να αποτρέψει τις αυτοκτονίες ευάλωτων σε εκφοβισμό ομοφυλόφιλων εφήβων.

Jamey Rodemeyer: Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο 14χρονος Jamey Rodemeyer από τη Νέα Υόρκη αυτοκτόνησε έπειτα από χρόνια εκφοβισμού από τους συμμαθητές του αλλά και τη δική του μάχη με τη σεξουαλικότητα.

Jamie Hubley: Ο 15χρονος ομοφυλόφιλος Jamie Hubley από την Οτάβα του Καναδά αυτοκτόνησε στις 14 Οκτωβρίου 2010, άλλη μια θλιβερή στατιστική στο άρμα του εφηβικού εκφοβισμού που στρέφεται πλέον ανοιχτά κατά των ομοφυλόφιλων συνομηλίκων…