Στα χέρια της Χαμάς βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια ο Ισραηλινός δεκανέας Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος απήχθη στις 25 Ιουνίου του 2006 στα όρια της Γάζας και έκτοτε κρατείται σε πλήρη απομόνωση. Ο πατέρας του στρατιώτη μίλησε σε συγκέντρωση στη Ρώμη, ενώ· Ισραηλινοί ζήτησαν την απελευθέρωση του διαδήλωση στο Τελ Αβίβ.

Στο Τελ Αβίβ, σε ανάλογη εκδήλωση για την απελευθέρωση του Σαλίτ, μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά όταν νεαροί εβραίοι και Ισραηλινοί συγκρούστηκαν  με ομάδα Παλαιστινίων και μελών του κινήματος Free Gaza, που ζητά την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας.

Για την ομηρία του Ισραηλινού παρενέβη και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, καθώς ο Σαλίτ έιναι Ισραηλογαλλικής καταγωγής. Συγκεκιμένα, ο Σαρκοζί δήλωσε, «Όπως όλοι οι Γάλλοι είμαι εξοργισμένος για το ότι ένας άνθρωπος μπορεί να στερηθεί της ελευθερίας του, αλλά επίσης -εκτός από πολύ σπάνιες εξαιρέσεις- και από κάθε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους του. Μία τέτοια μεταχείριση, η οποία στερείται ανθρωπισμού, αγνοεί τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες αρχές που αφορούν τους φυλακισμένους, και πρώτα απ’ όλα το δικαίωμα επίσκεψης από την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (CICR)» .