Προκαλεί η Τουρκία για τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο

Το κάλεσμα του Τούρκου υπουργού Άμυνας στον ομόλογό του Αποστολάκη για «συζήτηση»


ΚΟΣΜΟΣ
18:45
23/05/2019
Προκαλεί η Τουρκία για τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο
4
loading

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συνεχίζει στη γραμμή των τουρκικών επιθετικών δηλώσεων. Αυτή τη φορά αμφισβήτησε τον εναέριο χώρο της Ελλάδος και σημείωσε πως είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ, ο Ακάρ ανέφερε σε ομιλία του ενώπιον Τούρκων δημοσιογράφων: «Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στον κόσμο. Ούτε στην ιστορία αλλά ούτε σήμερα. Τα χωρικά ύδατα 6 μίλια αλλά ο εναέριο χώρος 10 μίλια. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η θέση των Ελλήνων είναι "πως αυτό ισχύει από το 1931 και δεν μας είπατε κάτι". Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Οι Έλληνες λένε όλο παραβίαση, παραβίαση. Το πλοίο μας βρίσκεται έξω από το όριο των 6 μιλίων, είμαστε στα διεθνή ύδατα. Ας πούμε πως πονάει το δόντι ενός αξιωματικού μας. Τον επιβιβάζουν στο ελικόπτερο το οποίο απογειώνεται. Παραβίαση εναέριου χώρου! Διότι τα χωρικά ύδατα είναι 6 μίλια, ο εναέριος χώρος 6 μίλια. Μας λένε πως παραβιάζουμε τον εναέριο χώρο. Αυτά είναι δύσκολα θέματα προς επίλυση, όμως τα έχουμε μπροστά μας».

Ο Ακάρ συμπλήρωσε πως μέχρι σήμερα οι Έλληνες απέφευγαν να μιλούν για όλα τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

«O σημερινός υπουργός Άμυνας της Ελλάδος Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, από τότε συζητούσαμε αλλά “τότε πετούσαν την μπάλα στην κερκίδα”. Μας έλεγαν πως "αυτά είναι πολιτικά θέματα, εμείς είμαστε αξιωματικοί" κτλ. Τώρα είπαμε "Ευάγγελε αφού έγινες και πολιτικός έλα τώρα έλα να συζητήσουμε"» δήλωσε ο Ακάρ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Σωστά τα λες πασά μας!

  Δεν έχει καμία λογική ! Αρα όλα στα 12 μίλια που ειναι και το νόμιμο διεθνώς να τελειώνουμε ...

 2. avatar Δημήτρης Λ Λ

  Όντως παγκόσμια πρωτοτυπία. Και άθλια κιόλας. Αν δεν κάνω λάθος έγινε επί ΠΑΣΟΚ.

 3. avatar ΑΛΗΤΗΣ ΕΙΣΑΙ και ΦΑΙΝΕΣΑΙ που

  ΚΡΥΒΕΣΑΙ πίσω απο την ΑΝΟΝΥΜΙΑ ΑΛΗΤΗ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !

 4. avatar A.G

  Τα πούλησαν όλα οι αλήτες,θα πούλησουν και το Αιγαίο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει