Η περασμένη εβδομάδα έκρυβε δυσάρεστα για τον Βρετανό ακροδεξιό ακτιβιστή Τόμι Ρόμπινσον, τον οποίο περιέλουσαν με μιλκσέικ δύο φορές μέσα δύο μέρες. Προς το παρόν στην προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές, ο Τόμι Ρόμπινσον ιδρυτής της ισλαμοφοβικής ακροδεξιάς οργάνωσης «EDL» (English Defence League) -προσπαθεί να εξασφαλίσει έδρα ευρωβουλευτή για το βορειοδυτικό τμήμα της Αγγλίας – αλλά βρέθηκε αντιμέτωπος με σφοδρές αντιδράσεις τόσο μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων όσο και πολιτών.

Στις 2 Μαΐου, ένας άγνωστος του πέταξε -με εντυπωσιακό βαθμό ακρίβειας- ένα ποτήρι μιλκσέικ στο κεφάλι του, κατά τη διάρκεια περιοδείας στο Μπάρι στην πειροχή του Μάντσεστερ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείo Ειδήσεων.

Σε λιγότερο από 24 ώρες, στο κέντρο της πόλης Γουόρινγκτον περιέλουσε τον Ρόμπινσον με μιλκσέικ ο Ντανιάλ Μαχμούντ, 23χρονος Αφγανός πρόσφυγας φωνάζοντας: «Αυτό είναι που παίρνεις αν είσαι φασίστας!».  Από την επόμενη σεζόν, αν θέλει κάποιος να στηρίξει τους αντιφασίστες που ρίχνουν το ρόφημα με βάση το γάλα, θα μπορεί να το κάνει φορώντας T-shirt του σχεδιαστή μόδας με έδρα την Τιφλίδα Gola Damian.

Στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας/Mercedes-Benz Fashion Week, σχεδόν ταυτόχρονα με το δεύτερο περιστατικό, ο Damian παρουσίασε τη νέα του συλλογή που αποδείχθηκε συμπτωματικά επίκαιρη. Ένα από τα σχέδιά του, ένα φωσφοριζέ T-shirt αναγράφει το σύνθημα «My Milkshake Boys». Αν και η αναφορά  δεν φαίνεται να σχετίζεται με ό, τι συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το λεγόμενο «τρομερό παιδί» της γεωργιανής μόδας, συνηθίζει να κάνει πολιτικές δηλώσεις μέσω των δημιουργιών του. Γνωστός για την διερεύνηση της σεξουαλικότητας και του φύλου, ο Damian τάσσεται σταθερά κατά του συντηρητισμού της χώρας του με τις πρωτοποριακές του συλλογές.

Ο όρος «milkshake boy» αναφέρεται σε άνδρες που αποτελούν μέρος της κοινότητας LGBTQ  είναι γλυκείς άνθρωποι και  δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν διακρίσεις ως αποτέλεσμα του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.