Υπεραιωνόβιος θείος άφησε την περιουσία του σε νοσοκομείο μπας και σωθεί η ανιψούλα του

Ένας ηλικιωμένος 107 ετών, οι κόποι μιας ζωής και μια μικρούλα με όγκο στον εγκέφαλο


ΚΟΣΜΟΣ
20:20
07/05/2019
Υπεραιωνόβιος θείος άφησε την περιουσία του σε νοσοκομείο μπας και σωθεί η ανιψούλα του
loading

Ένας καλόκαρδος ηλικιωμένος 107 ετών έφυγε από τη ζωή δωρίζοντας ό,τι είχε και δεν είχε σε ένα νοσοκομείο, θέλοντας να χρηματοδοτήσει ένα πρωτοποριακό μηχάνημα που μπορεί να γιατρέψει την ανιψούλα του.

Ο βετεράνος David Stanley Brackenbrough άφησε 245.000 λίρες στο Παιδικό Νοσοκομείο του Σέφιλντ της Αγγλίας, τόσο κοστολογήθηκαν τα κτήματά του, ώστε να εξευρεθεί ένα τμήμα από αυτές τις 800.000 λίρες που απαιτούνται για να γίνει πραγματικότητα το καινοτόμο ιατρικό μηχάνημα που θα μπορούσε ίσως να θεραπεύσει τον όγκο που έχει στο κεφάλι η 7χρονη μικρανιψιά του Isabelle Smith.

Ο ηλικιωμένος πέθανε το 2017, τα χρήματά του τώρα όμως έπιασαν τόπο, καθώς αυτό το σκάνερ που θα απεικονίσει λεπτομερέστερα τον όγκο μόλις μπήκε σε στάδιο ανάπτυξης.

Η μικρή είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο από 9 μηνών και ο μακρινός θείος γνώριζε την οδύσσεια της οικογένειας όλα αυτά τα χρόνια. Η θέση του όγκου δεν επιτρέπει την αφαίρεσή του, εκτός κι αν υπάρξει μια νέα και καλύτερη απεικονιστική τεχνική. Σε αυτό θα συμβάλει το νέο σκάνερ των 800.000 λιρών, ανοίγοντας νέους δρόμους στην ιατρική.

Όπως αποκαλύφθηκε από το ρεπορτάζ, ο θείος άφησε τα πάντα στο παιδικό νοσοκομείο, καθώς όπως δήλωσε η μητέρα της εφτάχρονης, Loran Smith, ο Brackenbrough λάτρευε τη μικρή κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του και γνώριζε τα πάντα για την κατάστασή της.

«Ήταν πολύ σημαντικό για κείνον να τη βοηθήσει», δήλωσε η 33χρονη μαμά…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει