Το βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ανακοίνωσε απόψε ότι η στάση του δεν έχει αλλάξει και δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας Αποχώρησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την δέσμευση της Τερέζα Μέι ότι θα παραιτηθεί εάν καταφέρει να κερδίσει υποστήριξη στην συμφωνία της για το Brexit, το DUP υποστηρίζει ότι η συμφωνία «αποτελεί μία απαράδεκτη απειλή για την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και τις μελλοντικές σχέσεις με όρους που συμφωνούν με τους βασικούς στόχους μας για εξασφάλιση της ακεραιότητας του Η.Β. Κατά την άποψή μας η σημερινή συμφωνία αποχώρησης δεν το καταφέρνει και το backstop, για το οποίο προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, αποτελεί μία απαράδεκτη απειλή στην ακεραιότητα του Η.Β. και περιορίζει την ικανότητα της χώρας να διαπραγματευτεί το είδος της μελλοντικής σχέσης με την ΕΕ» αναφέρει, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.