Δύο κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό από έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά από φυλακή που βρίσκεται στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική, μετέδωσε η ραδιοφωνική υπηρεσία EyeWitness News. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της έκρηξης.

Η έκρηξη σημειώθηκε «ακριβώς μπροστά από το κτίριο του σωφρονιστικού ιδρύματος στο Γιοχάνεσμπουργκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Νέβιλ Μαλίλα, τον οποίο επικαλείται το EyeWitness News.

Ο Μαλίλα διευκρίνισε παράλληλα σε δηλώσεις του που μετέδωσε ο τοπικός ραδιοσταθμός Talk Radio 702 ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε φορτηγό μεταφοράς κρατουμένων της φυλακής.

«Ο οδηγός άκουσε έναν πολύ ισχυρό κρότο και στη συνέχεια είδε ότι είχε σημειωθεί έκρηξη στο πίσω μέρος του οχήματος», σημείωσε.

Ο οδηγός του φορτηγού κατάφερε να το φέρει μέσα στην περίμετρο της φυλακής, όπου δύο κρατούμενοι, οι οποίοι αποπειράθηκαν να δραπετεύσουν, συνελήφθησαν, πρόσθεσε. Στο φορτηγό επέβαιναν συνολικά 36 κρατούμενοι και οι 19 είναι καλά, πρόσθεσε ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό.