Ο Ιταλός 28χρονος δημοσιογράφος Αντόνιο Μεγκαλίτσι, ο οποίος τραυματίσθηκε στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, είναι σε κώμα, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον πατέρα της αρραβωνιαστικιάς του Μεγκαλίτσι, ο δημοσιογράφος έχει τραυματισθεί από σφαίρα στην βάση του κρανίου και οι γιατροί δεν μπορούν να την αφαιρέσουν, λόγω της υψηλότατης επικινδυνότητας της επέμβασης.

«Ο Αντόνιο παλεύει για να μην πεθάνει και όλοι μας προσευχόμαστε να τα καταφέρει», τόνισε ο πατέρας της αρραβωνιαστικιάς του.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να «ενισχύσει την παρουσία των στρατιωτικών» στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης Σαντινέλ, στον απόηχο της επίθεσης στο Στρασβούργο, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 2 ανθρώπους, ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρ Φιλίπ.

«Από σήμερα, 500 στρατιωτικοί ήρθαν για να συμπληρώσουν τη στρατιωτική δύναμη» Σαντινέλ και «1300, τις επόμενες ημέρες, θα προστεθούν σε εκείνους που έχουν ήδη αναπτυχθεί» για να εγγυηθούν «την ασφάλεια» των δημοσίων χώρων και των Γάλλων, επισήμανε ο Εντουάρ Φιλίπ, σε μια σύντομη παρέμβαση που έκανε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, «στόχος είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των χώρων που υποδέχονται κόσμο» συνέχισε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, ιδίως «στις χριστουγεννιάτικες αγορές σχεδόν σε κάθε γωνιά της Γαλλίας».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης» είναι «απόλυτη» ώστε να «διασφαλίσει ότι αυτό το πρόσωπο θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης…».

Τα φώτα του Πύργου του Άιφελ θα σβήσουν ως φόρος τιμής στα θύματα

Ο Πύργος του Άιφελ θα βυθιστεί στο σκοτάδι αργότερα, στις 01.00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας, «ως φόρος τιμής στα θύματα της επίθεσης» που σημειώθηκε στο Στρασβούργο, ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό στο Twitter.

Η Σοσιαλίστρια δήμαρχος εξέφρασε επίσης την «αλληλεγγύη της στους συγγενείς των θυμάτων και τους πολίτες του Στρασβούργου», σε αυτό το tweet που ανήρτησε σήμερα.