Ένας μικρός στρατός από άτομα της νεοναζιστικής ελίτ στη Γερμανία προετοιμαζόταν για έναν εσωτερικό πόλεμο που θα έφτανε μέχρι τις δολοφονίες επιφανών Γερμανών πολιτικών.

Σύμφωνα με άρθρο του γερμανικού Focus, οι νεοναζί έχουν παρεισφρήσει ακόμα και στους κόλπους του γερμανικού στρατεύματος με στόχο τη δολοφονία πολιτικών προσώπων και μεταναστών, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται γερμανικά δημοσιεύματα.

Στα σχέδια του «σκιώδους στρατού» όπως τον χαρακτηρίζει το περιοδικό ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, τον πρώην πρόεδρο της Γερμανίας Γιοαχίμ Γκάουκ αλλά και την επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων, Κλαούντια Ροτ.

Οι γερμανικές αρχές αναζητούν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης στα αυστριακά και ελβετικά σύνορα όπλα, πυρομαχικά και βενζίνη. Σύμφωνα με το άρθρο τα άτομα που εμπλέκονται με την ομάδα ήταν κοντά στα 200 χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος

«Ο αριθμός των μελών της εξτρεμιστικής ομάδας έχει αυξηθεί αφότου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε την πόρτα σε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό προσθέτοντας ότι πρόκειται για στοιχεία ομοσπονδιακής έρευνας.

Τα μέλη αυτής της ομάδας «επίλεκτων νεοναζί» είχαν άκρες στην επίλεκτη ομάδα στρατιωτών KSK αλλά και την στρατιωτική μονάδα ασφάλειας και πληροφοριών MAD. Σύμφωνα με τα έγγραφα οι νεοναζί έχουν λάβει εκπαίδευση για συνθήκες που προσομοιάζουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις και ομηρία ενώ περίμεναν την «μέρα Χ» κατά την οποία θα προκαλούσαν χάος και θα έθεταν σε εφαρμογή το δολοφονικό τους σχέδιο.