Η πτήση της Frontier Airlines από το Λας Βέγκας στην Τάμπα της Φλόριντα την 30ή Νοεμβρίου αναγκάστηκε να επιστρέψει, όταν «ο κινητήρας παρουσίασε δυσλειτουργία», όπως έγραφε στο επίσημο ανακοινωθέν της αεροπορικής.

Μόνο που η δυσλειτουργία ήταν να αφαιρεθεί ένα ολόκληρο τμήμα του προστατευτικού περιβλήματος της μηχανής!

«Οι πιλότοι μας ακολούθησαν τις διαδικασίες και επέστρεψαν αμέσως στο αεροδρόμιο. Ο κινητήρας συνέχισε να λειτουργεί κανονικά και το αεροσκάφος, ένα Airbus 320, προσγειώθηκε με ασφάλεια», λέει η Frontier στο ανακοινωθέν της.

Η επιβάτης Jazmin Pedraza έπιασε όμως με το κινητό της το τρομακτικό θέαμα και περιέγραψε αργότερα στο δίκτυο ABC την ανατριχιαστική εμπειρία της: «όταν το αεροπλάνο άρχισε να επιταχύνει για να απογειωθεί, κομμάτια από τον κινητήρα άρχισαν να πετάνε και η μηχανή έπιασε μια μικρή φωτιά … Ένας άντρας άρχισε να ουρλιάζει και μετά όλοι καλούσαν ουρλιάζοντας σε βοήθεια πατώντας τα κουμπιά του προσωπικού».

Κανείς δεν τραυματίστηκε από τους 166 επιβάτες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αεροδρομίου, και το αεροσκάφος ελέγχεται πια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ…