Θύματα επίθεσης ενός πίτμπουλ έπεσαν μαθητές δημοτικού σχολείου στην παιδική χαρά του σχολείου τους στην Οκλαχόμα.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας 19/11 όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του οργανισμού προστασίας ζώων στον τηλεοπτικό σταθμό KJRH και τα θύματά του ήταν κατά κύριο λόγο μαθητές της τρίτης και τετάρτης τάξης του δημοτικού σχολείου του Φίλμορ. Στην παιδική χαρά υπήρχαν συνολικά 28 παιδιά και τρεις δάσκαλοι την ώρα της επίθεσης.

Το πίτμπουλ όρμησε κατά πάνω τους δαγκώνοντας αρκετά παιδιά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, με 12 από αυτά να μεταφέρονται σε τοπικό νοσοκομείο. Κάποια μάλιστα χρειάστηκε να κάνουν ράμματα, όπως είπε ο εκπρόσωπος του οργανισμού προστασίας ζώων της Οκλαχόμα, Jon Gary στη NY Post.

Ένας δάσκαλος κατάφερε να παγιδεύσει το πίτμπουλ σε διάδρομο του σχολείου και στη συνέχεια μέλη του οργανισμού το οδήγησαν σε καταφύγιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του οργανισμού, ο σκύλος είναι υγιής και δεν φαίνεται να είναι αδέσποτος, παρά το γεγονός ότι δεν φέρει πάνω του στοιχεία ταυτοποίησης.

Οι αρχές προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του πίτμπουλ και σε περίπτωση που οι έρευνές τους δεν αποδώσουν καρπούς μέσα σε τρεις ημέρες, το καταφύγιο θα αποφασίσει εάν θα κάνει ευθανασία στο ζώο.

Σε περίπτωση που βρεθεί ο ιδιοκτήτης, τα θύματα της επίθεσης μπορούν να υποβάλλουν επίσημη καταγγελία για επικίνδυνη συμπεριφορά σκύλου και η υπόθεση θα πάει στο δικαστήριο. Εκεί ο δικαστής θα αποφασίσει αν το ζώο θα υποβληθεί σε ευθανασία ή θα απαιτήσει από τον ιδιοκτήτη του να το στειρώσει, σύμφωνα με τον Jon Gary.