Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει με τη βελγική δικαιοσύνη ο πρώην ηγέτης και νυν βουλευτής του ακροδεξιού βελγικού κόμματος Vlaams Belang Φίλιπ Ντεβίντερ, γνωστός μεταξύ άλλων και για τις επαφές του με την Χρυσή Αυγή.

Όπως αναφέρει στη χθεσινή της έκδοση η βελγική εφημερίδα De Morgen, υπάρχουν πρόσφατες καταγγελίες ότι ο Ντεβίντερς διενεργούσε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας στον βαθμό που αποκαλύφθηκε, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ότι εργαζόταν ως σύμβουλος κινεζικής εταιρείας στενά συνδεδεμένης με το κινεζικό καθεστώς.

Στο πλαίσιο των αναφορών της στον «βίο και πολιτεία» του υπόδικου πλέον πολιτικού, η εφημερίδα κάνει εκτενείς αναφορές στο ταξίδι του πριν από δύο χρόνια στην Ελλάδα έπειτα από πρόσκληση της Χρυσής Αυγής, που είχε ξεσηκώσει τότε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

«Ο Φίλιπ Ντεβίντερ τιμωρείται από το Vlaams Belang για το ταξίδι του στην Ελλάδα», έγραφε τον Δεκέμβριο του 2016 η βελγική εφημεριδα L’Echo, και επισήμανε ότι ο βουλευτής του φλαμανδικού ακροδεξιού κόμματος Vlaams Belang, που είχε ταξιδέψει μαζί άλλα τρία στελέχη του κόμματος στην Ελλάδα και είχε συναντήσεις με βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τιμωρήθηκε με απαγόρευση διεθνούς εκπροσώπησης του κόμματος χωρίς προηγούμενη άδεια.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι σέβεται την πειθαρχική ποινή που του επιβλήθη. Σημειώνεται ότι με την ίδια ποινή τιμωρήθηκαν τα στελέχη που είχαν συμμετάσχει στο εν λόγω ταξίδι, με ένα εξ αυτών, την Άνκε Βαν Ντερμερς, να χάνει επιπλέον την ιδιότητα του μέλους της Γερουσίας.