Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται νεαρός άνδρας μετά την επίθεση που δέχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής από σιβηρική τίγρη στο ζωολογικό πάρκο του Μπρονξ στη βόρεια Νέα Υόρκη, σύμφωνα με πυροσβέστες της πόλης.

Το προσωπικό της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων του ζωολογικού πάρκου αντέδρασε γρήγορα και ανέσυρε από το σημείο αυτό τον άνδρα, κάνοντας χρήση πυροσβεστήρων ώστε να απωθήσει το ζώο.

Ο άνδρας διέσχιζε τον υπερυψωμένο μονόδρομο του πάρκου χθες το απόγευμα και ξαφνικά βγήκε από το αυτοκίνητο, αφαίρεσε μια περίφραξη γύρω από τον λάκκο μέσα στον οποίο ήταν οι τίγρεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ζωολογικού πάρκου.

Αξιωματούχοι του ζωολογικού πάρκου και της πυροσβεστικής είπαν ότι η τίγρης δάγκωσε τον άνδρα στη διάρκεια των περίπου 10 λεπτών που ήταν μόνος μαζί της.

Ο άνδρας φέρει πολύ άσχημα τραύματα στα χέρια, τον κορμό, τον ώμο και ένα βαρύτατο τραύμα στο πόδι. Διακομίσθηκε από τους πυροσβέστες στο νοσοκομείο Jacobi σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσαν.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε αργότερα ότι η κατάσταση του τραυματία είναι σταθερή.

Η ανακοίνωση του ζωολογικού πάρκου αναφέρει ότι η εν λόγω τίγρης της Σιβηρίας είναι αρσενική, ονομάζεται Μπασούτα, είναι 11 ετών και ζυγίζει 180 κιλά.

Ο διευθυντής του πάρκου Τζιμ Μπρεχένι είπε ότι πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό το οποίο σημειώθηκε γιατί κάποιος προσπάθησε να θέσει σε κίνδυνο τις τίγρεις. Η τίγρης δεν έκανε τίποτε λάθος στην περίπτωση αυτή. Αν η αντίδραση του προσωπικού διάσωσης δεν ήταν άμεση, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο, πρόσθεσε.