Την αναστολή λειτουργίας τριών εκ των τεσσάρων εργοστασίων της στην Κίνα αποφάσισε για σήμερα και αύριο ο  ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών Canon Inc, μετά τις μεγάλες αντι-ιαπωνικές διαμαρτυρίες στην Κίνα.

Η Canon θα διακόψει τις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο εκτυπωτών laser στη Γκουανγκντόνγκ, στο εργοστάσιο παραγωγής ψηφιακής κάμερας στην ίδια πόλη και σε ένα εργοστάσιο παραγωγής φωτοτυπικών μηχανημάτων στην πόλη Τζιανγκσού, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Την ίδια απόφαση έλαβε και ο ιαπωνικός κολοσσός Panasonic Corp αναστέλλοντας την παραγωγή σε δύο εργοστάσια ηλεκτρονικών εξαρτημάτων στην Κίνα, ενώ έκλεισε ακόμη ένα λέγοντας στους εργαζόμενους να μείνουν στα σπίτια τους, μετά τις επιθέσεις εναντίον των εργοστασίων από διαδηλωτές. Τα εργοστάσια στα οποία σταμάτησε η παραγωγή θα επαναλειτουργήσουν μετά την καταγραφή των ζημιών.

Ο Ατσούσι Χινόκι, εκπρόσωπος στο Τόκιο της Panasonic είπε ότι ένα επιπλέον εργοστάσιο στην Κίνα έκλεισε μετά το σαμποτάζ σε εργασίες παραγωγής του εργοστασίου από αρκετούς εργαζόμενους και θα παραμείνει κλειστό ως την Τρίτη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.