Eντονο ελληνικό άρωμα είχε η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα, καθώς ο κυπριακής καταγωγής Τσάρλι Κριστ (Χριστοδούλου) ανέλαβε ρόλο κεντρικού ομιλητή.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», η επιλογή αυτή προκάλεσε έκπληξη καθώς ο Κριστ ήταν μέχρι το 2010… Ρεπουμπλικάνος, υπηρέτησε μάλιστα ως κυβερνήτης της Πολιτείας το 2006 έως το 2010. Εξάλλου, ορισμένες από τις πεποιθήσεις του -τίθεται υπέρ της απαγόρευσης του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων και κατά της έκτρωσης- τον κάνουν να ταιριάζει άνετα στο κοστούμι του Ρεπουμπλικάνου, όμως η ανάδειξη του «κινήματος του τσαγιού» σε κινητήρια δύναμη του κόμματος τον ενόχλησε σφόδρα.

Εχοντας να αντιμετωπίσει τον Μάρκο Ρούμπιο (ένα από τα ανερχόμενα αστέρια των Ρεπουμπλικάνων που προέρχεται από την καρδιά του tea party) στις προκριματικές εκλογές για τη θέση του γερουσιαστή της Φλόριντα το 2010, αποφάσισε να εγκαταλείψει το κόμμα, καταγγέλλοντας πως το tea party το άλωσε.

Στην ομιλία του στο συνέδριο εξάλλου εξέφρασε εκ νέου την απογοήτευσή του από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα καταγγέλλοντας παράλληλα τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Πολ Ράιαν ότι «δεν κάνουν για τη δουλειά». Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είναι υποχρεωμένοι σε νταήδες, χρεωμένοι σε δισεκατομμυριούχους των διαφημιστικών και αλλεργικοί στην ιδέα του συμβιβασμού. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν δεν θα τους ενέκρινε».

Ο… άλλος «Ελληνας» της τελευταίας ημέρας του συνεδρίου των Δημοκρατικών ήταν ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα, τα οποία άλλωστε ήταν και ο κύριος λόγος που η Ομογένεια ψήφισε μαζικά σχεδόν τον Ομπάμα το 2008. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στο Οχάιο το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο αντιπρόεδρος ήπιε καφέ παρέα με Ελληνοαμερικανούς, στους οποίους μάλιστα συστήθηκε ως «Τζο Μπαϊντενόπουλος».