Ο προηγούμενος γάλλος πρωθυπουργός (επί προεδρίας Σαρκοζί), ο Φρανσουά Φιγιόν, είναι κατά δήλωσή του λάτρης των μηχανοκίνητων. Αγαπάει κάθε τι με κινητήρα και τροχούς και συχνά κατά την πενταετή θητεία του υπό το Σαρκοζί παρακολουθούσε αγώνες. Έχει μάλιστα τρέξει και σε 24ωρο αγώνα Λε Μαν για Κλασικά Αυτοκίνητα.

Η αγάπη του για τα μηχανοκίνητα δεν περιορίζεται στα τετράτροχα. Του αρέσουν επίσης οι μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ. Αυτός ο κύριος Φιγιόν λοιπόν, βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Κάπρι, με παρέα τον Λούκα ντι Μοντετσέμολο, τον πρόεδρο της Ferrari.

Βγήκε να πάρει ο άνθρωπος τη βόλτα του με ένα σκούτερ, έχασε όμως τον έλεγχό του όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε να φρενάρει απότομα. Έπεσε σαν κοινότατος μοτοσυκλετιστής και έσπασε το πόδι του, μάλιστα άσχημα, αφού δημιουργήθηκε και μεγάλη ανοιχτή πληγή. Μεταφέρθηκε αμέσως με ελικόπτερο στη Ρώμη για να χειρουργηθεί.

Πλέον επέστρεψε στην Γαλλία, καθώς πρέπει να προετοιμαστεί για τις επικείμενες εκλογές προέδρου των γάλλων Συντηρητικών, που έχοντας χάσει τις εθνικές εκλογές και την πλειοψηφία σε κοινοβούλιο και γερουσία, βρίσκονται μπροστά στην ανάγκη αλλαγής ηγεσίας.

Επί πρωθυπουργίας του η «Λέσχη των Θυμωμένων Γάλλων Μοτοσυκλετιστών» (FFMC) του είχε στείλει υπόμνημα, ζητώντας να χαμηλώσει το ΦΠΑ στον εξοπλισμό ασφαλείας των μοτοσυκλετών. Ο Φιγιόν είχε τότε αρνηθεί να συμμορφωθεί.

Πιθανά μετά την εμπειρία του να άλλαξε γνώμη…